Teľacie medailóniky
Teľacie medailóniky

Teľacie medailóniky s jahodovou omáčkou a dvojfarebnou štrúdľou

Ladislav Zajac a Roman Cintula
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 12. júna 2018
Teľacie medailóniky s jahodovou omáčkou a dvojfarebnou štrúdľou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
70 minút
príprava

Suroviny

500 g
100 ml
Štrúdľa:
400 g
1/2 ks
120 g
200 g (alebo štrúdľové, pľundrové)
1 ks (na potretie)
Jahodová omáčka:
150 g
1 PL
2 PL
200 ml
30 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Štrúdľa: Fialové zemiaky uvaríme v slanej vode, očistíme a roztlačíme. Dochutíme soľou, korením, pridáme maslo. Očistenú tekvicu nastrúhame, orestujeme na masle, osolíme a okoreníme. Premiešame a zmes dáme na tretinu rozvaľkaného cesta. Na zvyšok dáme zemiakovú plnku. Stočíme do štrúdle, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre.

  2. 2

    Jahodová omáčka: V panvici zohrejeme jahodový džem, javorový sirup, pridáme ružové víno, povaríme. Pridáme nakrájané jahody a zjemníme maslom. Podľa potreby zahustíme maizenou.

  3. 3

    Z teľacej sviečkovice nakrájame medailóniky, osolíme, okoreníme a grilujeme na oleji z obidvoch strán. Na tanier servírujeme upečenú štrúdľu, ugrilované teľacie medailóniky a prelejeme jahodovou omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia