| 
	        
	        
	        
	        Teľacie líčka pomaly pečené na Chardonnay s jablkom, portobello a zeleninou (fotorecept)Autor receptu: pusta Recept pochádza z francúzskej kuchyne, ide o pomaly pečené teľacie líčka na 
Chardonnay so zeleninou, hubami  Portobello a jablkom, recept sa mi veľmi páčil, tak 
som ho vyskúšala a vrelo odporúčam do vašej priazne, vyskúšajte, ak chcete a môžete, 
recept je naozaj jednoduchý, príprava je veľmi pohodlná, takmer bez práce a 
výsledkom je neskutočná lahôdka. | 
 4porcie
 | 
 30 minútpríprava
 | 
 3 hodiny minútna 140/ 250 posledných  °C
 | 
PostupTeľacie líčka som umyla, osušila, odblanila, pokrájala na rezne, tuk som ponechala, ten sa pomalým pečením rozpustí a pridá na chuti. Očistila som koreňovú zeleninu.Pripravila som si cibuľu a cesnak, cibuľu som pokrájala na štvrtiny a cesnak som ponechala v celku. Rezne som vložila do pekáčika jemne vytretého olivovým olejom, osolila som ich a okorenila z oboch strán, nechala som teľacie líčka chvíľu odpočívať pri izbovej teplote.Zatiaľ som pokrájala Portobello na plátky, a koreňovú zeleninu na menšie kusy,......jablko som zbavila stopky a jadrovníka, pokrájala som ho na osminky, šupku som ponechala, aby sa pri pečení nerozpadlo.Teľacie líčka som v pekáčiku podliala vínom Chardonnay, prikryla alobalom a piekla som ich pomaly v trúbe  vyhriatej na 140 stupňov C po dobu 2 hodín.Takto vyzerajú teľacie líčka po dvoch hodinách pomalého pečenia, na obrázku vidno, že tuk sa úplne rozpustil a líčka dobre premastili, piekli sa vo vlastnom tuku. Na predpečené teľacie líčka som poukladala pokrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu a cesnak v celku, všetko som ešte mierne osolila,......na zeleninu som poukladala jablko,......portobello, podliala som malým množstvom horúcej vody, prikryla alobalom, vrátila som do trúby, piekla som dalej pri teplote 140 stupňov C ešte 50 minút,......potom som odstránila alobal, vrátila znovu do trúby a posledných 10 minút som dopiekla pri teplote 250 stupňov C.Horúce upečené teľacie líčka som podávala s pečenou zeleninou, jablkom, portobellom, so zemiakovou kašou a so šalátom Lollo biondo, pokvapkaným citrónovou šťavou a extrapanenským olivovým olejom, k tomuto jedlu som podávala suché červené víno
Cabernet sauvignon.pohľad zblízka: dobre vidno, ako sú teľacie líčka krásne vypečené, bez pôvodného tuku, majú príjemnú chuť vína, jablka, portobella, cibule, cesnaku a použitej koreňovej zeleniny, ktorá je upečená al dente, mäsíčko je jemnučké a mäkkučké ako masielko, teľacie líčka pripravené pomalým sú neskutočnou lahôdkou, ak máte možnosť dostať sa k teľacím líčkam, odporúčam vyskúšať  ich prípravu týmto spôsobom.
Prajem dobrú chuť :-)
 |