Teľacie líčka pomaly pečené na Chardonnay s jablkom, portobello a zeleninou fotorecept

pusta - fotkapusta, 14. septembra 2014
Teľacie líčka pomaly pečené na Chardonnay s jablkom, portobello a zeleninou (fotorecept)
Foto: pusta

Recept pochádza z francúzskej kuchyne, ide o pomaly pečené teľacie líčka na Chardonnay so zeleninou, hubami Portobello a jablkom, recept sa mi veľmi Zobraziť celý popisRecept pochádza z francúzskej kuchyne, ide o pomaly pečené teľacie líčka na Chardonnay so zeleninou, hubami Portobello a jablkom, recept sa mi veľmi páčil, tak som ho vyskúšala a vrelo odporúčam do vašej priazne, vyskúšajte, ak chcete a môžete, recept je naozaj jednoduchý, príprava je veľmi pohodlná, takmer bez práce a výsledkom je neskutočná lahôdka.

4
porcie
30 minút
príprava
3 hodiny minút
na 140/ 250 posledných  °C

Suroviny

600 g
2 ks stredná
2 veľké
2 ks čerstvá
2 ks
100 g
1 ks
100 g
1-2 PL
200 ml suché
podľa chuti
podľa chuti čerstvo mleté




Postup

  1. 1

    Teľacie líčka som umyla, osušila, odblanila, pokrájala na rezne, tuk som ponechala, ten sa pomalým pečením rozpustí a pridá na chuti. Očistila som koreňovú zeleninu.

    Teľacie líčka pomaly pečené na Chardonnay s jablkom, portobello a zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som si cibuľu a cesnak, cibuľu som pokrájala na štvrtiny a cesnak som ponechala v celku. Rezne som vložila do pekáčika jemne vytretého olivovým olejom, osolila som ich a okorenila z oboch strán, nechala som teľacie líčka chvíľu odpočívať pri izbovej teplote.

    Teľacie líčka pomaly pečené na Chardonnay s jablkom, portobello a zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ som pokrájala Portobello na plátky, a koreňovú zeleninu na menšie kusy,...

    Teľacie líčka pomaly pečené na Chardonnay s jablkom, portobello a zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...jablko som zbavila stopky a jadrovníka, pokrájala som ho na osminky, šupku som ponechala, aby sa pri pečení nerozpadlo.

    Teľacie líčka pomaly pečené na Chardonnay s jablkom, portobello a zeleninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teľacie líčka som v pekáčiku podliala vínom Chardonnay, prikryla alobalom a piekla som ich pomaly v trúbe vyhriatej na 140 stupňov C po dobu 2 hodín.

    Teľacie líčka pomaly pečené na Chardonnay s jablkom, portobello a zeleninou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto vyzerajú teľacie líčka po dvoch hodinách pomalého pečenia, na obrázku vidno, že tuk sa úplne rozpustil a líčka dobre premastili, piekli sa vo vlastnom tuku. Na predpečené teľacie líčka som poukladala pokrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu a cesnak v celku, všetko som ešte mierne osolila,...

    Teľacie líčka pomaly pečené na Chardonnay s jablkom, portobello a zeleninou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...na zeleninu som poukladala jablko,...

    Teľacie líčka pomaly pečené na Chardonnay s jablkom, portobello a zeleninou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...portobello, podliala som malým množstvom horúcej vody, prikryla alobalom, vrátila som do trúby, piekla som dalej pri teplote 140 stupňov C ešte 50 minút,...

    Teľacie líčka pomaly pečené na Chardonnay s jablkom, portobello a zeleninou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...potom som odstránila alobal, vrátila znovu do trúby a posledných 10 minút som dopiekla pri teplote 250 stupňov C.

    Teľacie líčka pomaly pečené na Chardonnay s jablkom, portobello a zeleninou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Horúce upečené teľacie líčka som podávala s pečenou zeleninou, jablkom, portobellom, so zemiakovou kašou a so šalátom Lollo biondo, pokvapkaným citrónovou šťavou a extrapanenským olivovým olejom, k tomuto jedlu som podávala suché červené víno Cabernet sauvignon.

    Teľacie líčka pomaly pečené na Chardonnay s jablkom, portobello a zeleninou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    pohľad zblízka: dobre vidno, ako sú teľacie líčka krásne vypečené, bez pôvodného tuku, majú príjemnú chuť vína, jablka, portobella, cibule, cesnaku a použitej koreňovej zeleniny, ktorá je upečená al dente, mäsíčko je jemnučké a mäkkučké ako masielko, teľacie líčka pripravené pomalým sú neskutočnou lahôdkou, ak máte možnosť dostať sa k teľacím líčkam, odporúčam vyskúšať ich prípravu týmto spôsobom. Prajem dobrú chuť :-)

    Teľacie líčka pomaly pečené na Chardonnay s jablkom, portobello a zeleninou (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

mesiar50
Najprv som si myslel,ze komercny recept pre to krasne foto,ale dobre som spravil,ze toto pekne naservirovane, a chutne vyzerajuce jedlo som neobysiel.Velka sikulka si.
pusta
@mesiar50 - lacikám, som veľmi rada, že si tento môj recept
neobišiel :-)
naozaj nie je komerčný, ale že sa ti páči nielen recept, ale aj fotky, to ma nesmierne teší :-)))
tvoje hodnotenie a pochvalu odborníka si veľmi vážim.
dakujem.
daguska
Urcite chutné.Výborné suroviny,recept sa mi páci.Aj ked neviem,ci zozeniem tento druh mäska,vyskúsam z inej casti hovädzieho.Odporucís nieco konkrétne?Dakujem.
pusta
@daguska , som rada, že sa ti recept páči.
aj u nás je ťažké zohnať teľacie líčka, ale dajú sa na určitých miestach kúpiť aj teraz aktuálne. snád u vás to až také ťažké nebude, pozerala som si, kde žiješ, :-)
ak by si ich nezohnala, potom môžeš skúsiť hovädzie líčka, ev. bravčové líčka, len musíš prispôsobiť čas pečenia, ale to ty vieš aj bezo mňa. určite to bude pochúťka.
dakujem ti za uznanie.
svedka
No recept super,ale neskutocne si sa zlepsila vo foteni,parada :)
sany11
Wau,to musí byť famózne,určite vyskúšam aj tento recept.naposledy som robila od teba kuracie ragú a chutilo celej rodine : ) vyňikajúce *****
pusta
@pampusik , radi ťa pohostíme, ešte máme :-)))
však príd, bude nám veľkou cťou privítať ťa u nás doma.:-)
potešil si ma, dakujem.
pusta
Milá@svedka , teší ma, že sa ti recept páči, ešte viac ma teší tvoje hodnotenie fotenia.:-)))
vieš, ked som to tu spomenula, že mám skvelého učiteľa, nikto mi to tu neveril...venuje sa mi a má so mnou úžasnú trpezlivosť,som mu za to veľmi vdačná, je to excelentný fotograf a nepotrpí si na svoju slávu, on je mimoriadne skromný človek a výborný priateľ, akých je v živote iba veľmi málo. :-)
dakujem za krásnu pochvalu.
pusta
@sany11 , iste budeš aj famozne spokojná, ked aj ty vyskúšaš tieto teľacie líčka. :-)
netušila som, že si už aj tak rýchlo vyskúšala môj recept na Kuracie ragú a teší ma, že chutilo celej tvojej milej rodinke :-)
dakujem za uznanie a 5*
používateľ nemá avatar
asu
asu
Milá pusta, Tvoj recept je jednoducho úžasný. Toto hádam ani nemá zmysel chváliť, veď to urobili všetci predo mnou. S hlbokým predklonom ukladám do KK.
1x pusta
pusta
Milý@asu , to ma nesmierne teší :-)
nečakala som takú veľkú poctu, recept je úžasný, nie ja :-)))
vážim si veľmi tvoje uznanie.
dakujem za krásne hodnotenie, veľkú pochvalu a uloženie do kk.
úprimne si ma veľmi potešil, hreje ma to pri srdiečku.
1x pusta
sracz
Okrem nesmelej otázky, či Ti ešte trošku neostalo z "líčok" aj pre mňa (aj takto perfect pripravenú pochúťku ja smiem a môžem), iba jedno odporúčanie, @pusta milá! Pri ďalšom Tvojom rcp so značkovým vínom, by nebolo na škodu titulný, alebo finálny, obrázok doplniť aj o pohár s Chardonnay -:))) ! Takto zdôrazniš záverečný efect atmosféry pri stolovaní!
pusta
Milý@sracz - ferikém drágám, s úprimnou ľútosťou ti oznamujem, že žiaľ, už nezostalo :-(
sľubujem ti, polepším sa :-)))
a budem fotiť aj s pohárom dobrého značkového vínka :-)
dakujem za pekné nápady a krásne otázky s hodnotením.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia