Teľacie Involtini so špargľou

Autor receptu: 2010

Velmi daco podobne nam servirovali na Sicilii ,velmi nam to chutilo tu je moja skoro verzia na involtini aj s Marsala vinom ale je to aspon pre mna az moc zdlhava priprava , len tak na specialne prilezitosti. Takze rolovane telacie stehno so sparglou, mozzarellou , pekorinom , mortadelou a pistaciovymi orieskami .

40 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Telacie stehno nakrajame na tenko a dalej vyklepeme na tenucko . Medzi tym som si dal rychlo predvarit v slanej vode sprarglu len par minut a hned do studenej vody aby sa nevarila dalej. Na pripravene osolene okorenene maso som polozil platok mortadeli s olivami nastruhanu alebo nakrajanu mozzarrelu a posypal nastruhanym pekorinom a este podrvenymi piniovymi orieskami a posledne som pridal predvarenu sparglu .
  2. Maso s plnkou som zroloval a previazal tenkym spagatom aby sa nam to cele nerozpadlo pri peceni a pomucil so vsetkych stran Na vacsiu hlboku panvicu som dal rozohriat olivovy olej pridal cibulu , cesnak a poopekal pootacal rolky so vsetkych stran pokial sa maso nezatiahlo.
  3. Do panvice som pridal paradajkovu stavu, cherry paradajky ,Marsala vino, talianske bylinky a vodu podla potreby a ochutil podla poterby.Ked sa vsetko zacalo varit prelozil som to zakryte do rozohriatej truby. Piekol cca 30 minut ( zalezi od rury ) do makka a pravidelne podlieval. Vybral z rury rolky prelozil na tanier, do stavy pridal cerstvy petrzlen a trochu masla a rychlo prehrial a zjemnil , keby to bolo v drahej restauracii tak by stavu rozmixovali a precedili aj tak to bolo vyborne s kuskami v anglictine sa povie "rustic " daco ako sedliacke tradicne.
  4. Tradicne sa involtini so serviruju so zemiakovym pyre alebo polentou ja som isiel na vyprazanu polentu. PS: Bolo to super ale len na specialne prilezitosti ...pracne.