Teľacie Involtini so špargľou
Autor receptu: 2010
Velmi daco podobne nam servirovali na Sicilii ,velmi nam to chutilo tu je moja skoro
verzia na involtini aj s Marsala vinom ale je to aspon pre mna az moc zdlhava priprava ,
len tak na specialne prilezitosti.
Takze rolovane telacie stehno so sparglou, mozzarellou , pekorinom , mortadelou a
pistaciovymi orieskami .
40 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Telacie stehno nakrajame na tenko a dalej vyklepeme na tenucko .
Medzi tym som si dal rychlo predvarit v slanej vode sprarglu len par minut a hned do studenej vody aby sa nevarila dalej.
Na pripravene osolene okorenene maso som polozil platok mortadeli s olivami nastruhanu alebo nakrajanu mozzarrelu a posypal nastruhanym pekorinom a este podrvenymi piniovymi orieskami a posledne som pridal predvarenu sparglu .
- Maso s plnkou som zroloval a previazal tenkym spagatom aby sa nam to cele nerozpadlo pri peceni a pomucil so vsetkych stran Na vacsiu hlboku panvicu som dal rozohriat olivovy olej pridal cibulu , cesnak a poopekal pootacal rolky so vsetkych stran pokial sa maso nezatiahlo.
- Do panvice som pridal paradajkovu stavu, cherry paradajky ,Marsala vino, talianske bylinky a vodu podla potreby a ochutil podla poterby.Ked sa vsetko zacalo varit prelozil som to zakryte do rozohriatej truby. Piekol cca 30 minut ( zalezi od rury ) do makka a pravidelne podlieval.
Vybral z rury rolky prelozil na tanier, do stavy pridal cerstvy petrzlen a trochu masla a rychlo prehrial a zjemnil , keby to bolo v drahej restauracii tak by stavu rozmixovali a precedili aj tak to bolo vyborne s kuskami v anglictine sa povie "rustic " daco ako sedliacke tradicne.
- Tradicne sa involtini so serviruju so zemiakovym pyre alebo polentou ja som isiel na vyprazanu polentu.
PS:
Bolo to super ale len na specialne prilezitosti ...pracne.