Teľacia pečienka so špenátovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Tento recept som dneska robila po prvykrat. Chcela som vyuzit spenat ktory sa mi zacal v zahradke pekne rozrastat. Recept na tuto spenatovu omacku som nasla na internete.
3-4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Ja som pouzila spenat, ktory sa tu vola silverbeet alebo mangold.
- Vnutornu tvrdu cast spenatu som vyrezala, pokrajala som ju na mensie kusky a poprazila som ju na masle.
- Spenatove listy som tiez pokrajala a pridala som ich do panvice. Vsetko som spolu premiesala, panvicu som prikryla a odtiahla na slaby ohen. Spenat som takto nechala sparit asi 5 minut.
- Spareny spenat som zaliala smotanou, posolila som ho a okorenila cerstvo pomletym korenim.
- Omacku som nechala chvilu povriet, aby sa zredukoval jej obsah. Potom som ju este dochutila citronovou stavou.
- Pecienku nakrajanu na tenke platky som okorenila a opiekla na oleji. My sme mali k tomu domace rezance, ale aj zemiakova kasa by bola k tomu dobra.