Teľacia pečienka so špenátovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Tento recept som dneska robila po prvykrat. Chcela som vyuzit spenat ktory sa mi zacal v zahradke pekne rozrastat. Recept na tuto spenatovu omacku som nasla na internete.

3-4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ja som pouzila spenat, ktory sa tu vola silverbeet alebo mangold.
  2. Vnutornu tvrdu cast spenatu som vyrezala, pokrajala som ju na mensie kusky a poprazila som ju na masle.
  3. Spenatove listy som tiez pokrajala a pridala som ich do panvice. Vsetko som spolu premiesala, panvicu som prikryla a odtiahla na slaby ohen. Spenat som takto nechala sparit asi 5 minut.
  4. Spareny spenat som zaliala smotanou, posolila som ho a okorenila cerstvo pomletym korenim.
  5. Omacku som nechala chvilu povriet, aby sa zredukoval jej obsah. Potom som ju este dochutila citronovou stavou.
  6. Pecienku nakrajanu na tenke platky som okorenila a opiekla na oleji. My sme mali k tomu domace rezance, ale aj zemiakova kasa by bola k tomu dobra.