Teľací wellington
Teľací wellington s hríbovým fášom a so zemiakovou kašou
Autor receptu: redakcia
Postup- Nakrájané očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Zemiaky scedíme, pridáme ohriate mlieko
s maslom a vyšľaháme dohladka. Medvedí cesnak umyjeme, osušíme, nakrájame a pridáme do zemiakovej kaše. Kašu dochutíme soľou a korením.
- Nakrájame koreňovú zeleninu a cibuľu. Pripravíme hrniec, do ktorého dáme olej a vložíme koreňovú zeleninu, ktorú opečieme dozlata. Pridáme pokrájanú cibuľu, ktorú orestujeme spolu
s koreňovou zeleninou. Zaprášime múkou, premiešame a podlejeme silným
zeleninovým vývarom. Zeleninu uvaríme domäkka a rozmixujeme dohladka.
- Hríby nakrájame na drobné kocky. Rozpálime panvicu, hríby opečieme na panvici, vyberieme, rozmixujeme na tuhú hmotu, ktorú potom ešte restujeme
na panvici, aby sme z nej odstránili zvyšky vody.
- Teľacie karé umyjeme a očistíme.
Mäso rozdelíme na 180 g porcie, osolíme a okoreníme. Rozpálime olej na panvici a mäso opekáme 4–5 minút. Vyberieme z panvičky a necháme odležať.
- Mäso potrieme horčicou. Roztiahneme potravinársku fóliu, na ktorú uložíme dva plátky prosciutta. Na prosciutto dáme lyžicu hríbového fášu. Navrch
fášu dáme kúsok papiera na pečenie. Pomocou valčeka a papiera na pečenie
roztiahneme fáš na tenkú vrstvu po celom prosciutte. Dáme preč papier, na
kraj prosciutta položíme mäso a obalíme ho prosciuttom a fášom.
- Rozvaľkáme
štrúdľové cesto, vykrojíme z neho kus na obalenie mäsa. Mäso položíme na
cesto, zrolujeme do rolády a uzatvoríme konce cestom. Cesto navrchu jemne
nakrojíme na pásiky, potrieme žĺtkom a dáme piecť do rúry zohriatej na 180 °C
na 20 minút.
|