Teľací rezeň v hráškovom cestíčku (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
Teľacie rezne rozklepeme, osolíme, okoreníme
a necháme odstáť. Medzičasom
v miske zmiešame hladkú múku, mlieko
a hrášok do hustejšieho cestíčka. Hrášok
môžeme rukami jemne popučiť.
Rezne obalíme najskôr v hladkej múke
(aby cestíčko lepšie držalo) a následne
v cestíčku.
Vkladáme do rozpáleného oleja a vyprážame
dozlatista. Ako vhodnú prílohu
odporúčame zemiaky v akejkoľvek
úprave.- Vareškov tip:
Pri vyprážaní suroviny vkladáme
do horúceho oleja, aby
sa daná surovina nenapila
oleja alebo aby sa olej nedostal
pod cestíčko a tým by
cestíčko z mäsa zliezlo.
|