Teľací rezeň v hráškovom cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup



  1. Teľacie rezne rozklepeme, osolíme, okoreníme a necháme odstáť. Medzičasom v miske zmiešame hladkú múku, mlieko a hrášok do hustejšieho cestíčka. Hrášok môžeme rukami jemne popučiť.


  2. Rezne obalíme najskôr v hladkej múke (aby cestíčko lepšie držalo) a následne v cestíčku.


  3. Vkladáme do rozpáleného oleja a vyprážame dozlatista. Ako vhodnú prílohu odporúčame zemiaky v akejkoľvek úprave.
  4. Vareškov tip: Pri vyprážaní suroviny vkladáme do horúceho oleja, aby sa daná surovina nenapila oleja alebo aby sa olej nedostal pod cestíčko a tým by cestíčko z mäsa zliezlo.