Plnené teľacie
Plnené teľacie

Teľací mešec s orechovo-ovocnou plnkou

Tibor Samaranský a Martin Maslančík
z vlastného GreenFood Restaurant v Piešťanoch - Ratnovciach, 14. novembra 2017
Teľací mešec s orechovo-ovocnou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
50 g
1 ks
50 ml
100 g
50 g
50 g
400 g
50 g
50 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Teľací chrbát nakrájame na plátky a vyklepeme. Osolíme. Do mixéra dáme pokrájané kuracie prsia, vajce, smotanu a dochutíme soľou a korením. Keď je zmes dôkladne premixovaná, pridáme do nej nahrubo nasekané lieskové oriešky, mandle a kandizované ovocie.

  2. 2

    Pripravenou plnkou plníme teľacie plátky tak, aby sme dokázali vytvarovať mešec, ktorý zaviažeme špagátom navrchu. Na panvici necháme zohriať olej, na ktorom sprudka opečieme mešce a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme pri 180 °C asi 20 minút.

  3. 3

    Dusená tekvica: Cibuľu nakrájame najemno. Očistenú tekvicu pokrájame na malé kocky. Maslo necháme rozpustiť a pridáme cibuľu, ktorú necháme speniť. Na spenenú cibuľu dáme tekvicu a opražíme ju. Zalejeme vývarom a dusíme, až kým sa väčšina tekutiny nevydusí a tekvica nezmäkne. Na záver dochutíme škoricou, soľou a korením.

Diskusia k receptu

zivestriebro
Super nápad, aj krásne, aj zase niečo iné a inak. Ja sa najviac teším takýmto receptom. Sú peknou inšpiráciou na rozdiel od tisíckrát obohratých bôčikov s kapustou... :-)
evanaaa
No, ochutnala by som pre zmenu chuti a porovnanie, ja som si dnes kúpila (už druhý raz) rolované teľacie plece, zišiel by sa nejaký recept. Alebo ho rozbaliť a inšpirovať sa týmto?
ciki
Konečne niečo iné. Zbožňujem takéto tašky mäsové. Ikeď nemám moc dobrú trúbu na pečenie, čákam teda, že by mi mohol ježiško prinieť novú, no gril máme vynikajúci. Tak možno raz vyskúšam tam. Hlavne sa teším na tú plnku :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia