Tekvicový prívarok so zemiakovo - hubovými plackami (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Zemiaky (480g) očistíme, nakrájame na kocky a v osolenej vode uvaríme domäkka. Po uvarení zľahka roztlačíme.
  2. Jarnú cibuľku speníme na 2 PL oleja,
  3. pridáme nadrobno nakrájané šampiňóny (230g) a spolu opekáme cca 5 minút. Ochutíme soľou, čiernym korením a mletou rascou.
  4. Pridáme zemiaky a krátko spolu prehrejeme. Odstavíme.
  5. Pridáme cícerovú múku,
  6. petržlenovú vňať a premiešame. Z hmoty tvarujeme placky. Obalíme strúhanke, rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme zvyšným olejom a upečieme v rozpálenej rúre do zlatohneda. Ja som použila funkciu gril. Placky som počas pečenia raz otočila.
  7. Na tekvicový prívarok si očistíme cesnak a nakrájame cibuľu. Tekvicu ošúpeme a nastrúhame.
  8. Na oleji speníme cibuľu. Pridáme strúčik roztlačeného cesnaku a krátko opražíme.
  9. Pridáme strúhanú tekvicu, trochu vody a hrniec prikryjeme. Dusíme, kým sa tekvica nerozvarí. Ochutíme soľou, muškátovým orieškom a čiernym korením.Niekoľko minút varíme odkryté, aby sa prebytočná tekutina odparila. Na záver pridáme zvyšný cesnak a citrónovú šťavu.