Tekvicový prívarok s mäsom a zemiakmi (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
6 porcií |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Do hrnca dáme rozškvariť maslo.Do neho vložíme pokrájanú cibuľku.
- Očistíme a vydlabeme tekvicu.Na hrubom strúhadle postrúhame.
- Keď je cibulka orestovaná,pridáme tekvicu a posolíme.Nepodlievame vodou,ona pustí sama šťavu.
- Pripravíme si do tekvice zátrepku.Z mlieka,kyslej smotany a hl.múky.Keď je tekvica mäkká,pri mladej tekvičke to je asi 20 minút,vlejeme zátrepku a miešame.
- Miešame ,aby sa nám neurobili hrčky.Pridáme kôpor.
- Nakoniec asi po piatich minútach ešte tekvicu prichutíme,cukrom octom a ak treba aj soľou.Podávam k nej nové zemiaky tiež s kôprom.
- A mäsko nakrájané na kocky a udusené na paprike a paradajkách.
- Chutný a ľahký obed v týchto teplotách.
|