Tekvicový prívarok s mäsom a zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca dáme rozškvariť maslo.Do neho vložíme pokrájanú cibuľku.
  2. Očistíme a vydlabeme tekvicu.Na hrubom strúhadle postrúhame.
  3. Keď je cibulka orestovaná,pridáme tekvicu a posolíme.Nepodlievame vodou,ona pustí sama šťavu.
  4. Pripravíme si do tekvice zátrepku.Z mlieka,kyslej smotany a hl.múky.Keď je tekvica mäkká,pri mladej tekvičke to je asi 20 minút,vlejeme zátrepku a miešame.
  5. Miešame ,aby sa nám neurobili hrčky.Pridáme kôpor.
  6. Nakoniec asi po piatich minútach ešte tekvicu prichutíme,cukrom octom a ak treba aj soľou.Podávam k nej nové zemiaky tiež s kôprom.
  7. A mäsko nakrájané na kocky a udusené na paprike a paradajkách.
  8. Chutný a ľahký obed v týchto teplotách.