Tekvicový džús

Autor receptu: irenaw

K receptu ma priviedla obyčajná zvedavosť ako to asi môže chutiť a fakt, že mám rada všetko z oranžových tekvíc nasladko aj naslano. Na internete som našla niekoľko receptov, toto je taký mix podľa mňa.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu rozkrojíme na polovice, vydlabeme, upečieme v rúre na 180°C podľa veľkosti 30-40 minút a necháme vychladnúť. (Alebo tekvicu ošúpeme, pokrájame na kocky a udusíme na pare. Okrem maslovej môžeme použiť napríklad muškátovú tekvicu alebo hokaido.) Šálku upečenej tekvice, šálku jablkovej šťavy a šálku ananásovej šťavy dáme do mixéra a zmixujeme do hladka. Med a vodu pridáme podľa seba. Precedíme a podávame vychladené. Môžeme pretrepať s ľadom.