Tekvicový cheesecake s bielou čokoládou (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

10
porcií
40 minút
príprava
80 minút
na 155 °C

Postup

  1. Cesto: V miske vymiešame zo surovín tuhé cesto. Tortovú formu vymastíme maslom a rovnomerne ju vystelieme cestom, aby okraje cesta boli asi 3 cm vysoké po okraj formy.
  2. Plnka: Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame na kocky a uvaríme vo vode domäkka, nesmieme ju však rozvariť. Potom tekvicu rozmixujeme v 100 ml vlažnej vody dohladka. Prilejeme šľahačkovú smotanu a necháme vychladnúť. Mascarpone, kyslú smotanu, vaječné žĺtky, škoricu a práškový cukor zľahka vymiešame. Do hmoty pridáme tekvicu so smotanou.
  3. Plnku nalejeme do pripraveného cesta v tortovej forme. Tortovú formu s cheesecakom vložíme do teplovzdušnej rúry vyhriatej na 155 °C a pečieme asi 80 minút. Hotový cheesecake necháme vychladnúť a asi po 30 minútach ho dáme stuhnúť do chladničky na 10 – 12 hodín. Podávame dekorované rozpustenou bielou čokoládou.