Tekvicový „biskupský chlebík“ v slaninovom kabátiku

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do misky vyklopíme vajíčka, pridáme olej, kyslú smotanu a nastrúhanú cuketu a dobre spolu vymiešame. V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, štipku soli a korenia a tekvicové semiačka.
  2. Do misky s múkou vlejeme tekutú zložku, varechou dobre premiešame až vznikne jednoliate cesto. Keby sa zdalo cesto suché, pridáme kyslú smotanu alebo tekvicové pyré, ak by bolo riedke, pridáme múku.
  3. Formu na biskupský chlebíček vyložíme plátkami oravskej slaniny, nalejeme na ne pripravené tekvicové cesto a prikryjeme prevísajúcou slaninou. Prikryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 40 minút. Čas pečenia sa môže trochu predĺžiť, preto pichneme špajdľu do stredu chlebíka, a keď sa cesto neprichytáva, chlebíček je hotový. Vyberieme, necháme 10 minút odležať a vyklopíme.