Fazuľová polievka
Tekvicovo-fazuľová polievka s krúpami (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Zasýti a zahreje, je chutná a zdravá. U nás začína obdobie polievok a táto patrí medzi obľúbené.
6 porcií |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji opečieme nasekanú cibuľu, pridáme nakrájaný zeler a mrkvu a na väčšie kúsky nakrájanú tekvicu. Poopekáme až do vône.
- Pridáme trochu vody, osolíme a okoreníme. Prikryjeme a varíme na slabom ohni 10-15 minút.
Pridáme rozpučený cesnak, pretlak, vývar a premyté krúpy. Varíme asi 15 minút, alebo až do zmäknutia tekvice a krúpov. Ak je to moc husté, môže sa pridať trochu vody.
- Pridáme premyté fazule. Sem tam niektoré kúsky tekvice rozpučíme vidličkou. Povaríme ešte chvíľku, asi 10 minút, na slabom ohni.
- Podávame posypané parmezánom.
Môžu sa pridať aj čerstvé listy špenátu, petržlenová vňať alebo opečené lístky šalvie. Dobrú chuť.