Fazuľová polievka

Tekvicovo-fazuľová polievka s krúpami (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Zasýti a zahreje, je chutná a zdravá. U nás začína obdobie polievok a táto patrí medzi obľúbené.

6
porcií
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji opečieme nasekanú cibuľu, pridáme nakrájaný zeler a mrkvu a na väčšie kúsky nakrájanú tekvicu. Poopekáme až do vône.
  2. Pridáme trochu vody, osolíme a okoreníme. Prikryjeme a varíme na slabom ohni 10-15 minút. Pridáme rozpučený cesnak, pretlak, vývar a premyté krúpy. Varíme asi 15 minút, alebo až do zmäknutia tekvice a krúpov. Ak je to moc husté, môže sa pridať trochu vody.
  3. Pridáme premyté fazule. Sem tam niektoré kúsky tekvice rozpučíme vidličkou. Povaríme ešte chvíľku, asi 10 minút, na slabom ohni.
  4. Podávame posypané parmezánom. Môžu sa pridať aj čerstvé listy špenátu, petržlenová vňať alebo opečené lístky šalvie. Dobrú chuť.