Tekvicové gnocchi

Tekvicové ňoky s pečenými kačacími prsami (videorecept)

Autor receptu: sons

Úžasná dobrota, ktorou potešíte každého milovníka dobrého jedla.

2
porcie

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu osolíme, dáme na pekáč, zakryjeme alobalom a dusíme v rúre domäkka. Upečenú vychladnutú tekvicu vydlabeme, najemno roztlačíme, pridáme vajíčko, soľ, múky, premiešame a nakoniec pridáme strúhaný syr.
  2. Z cesta pomocou lyžíc tvarujeme veľké halušky a vkladáme do vriacej osolenej vody. Po uvarení vyberieme, ochladíme studenou vodou a necháme odkvapkať.
  3. Na kačacej masti opražíme na jemno nakrájanú slaninu. Neskôr pridáme nakrájanú jarnú cibuľku s vňaťou. Tekvicové ňoky jemne obalíme v slaninke a cibuľke.
  4. Pečené kačacie prsia: Kačacie prsia umyjeme, osušíme a kožu narežeme. Osolíme a pečieme na rozpálenej panvici najskôr kožou nadol, neskôr aj z druhej strany asi 4 minúty. Vložíme do vyhriatej rúry kožou nahor a podľa veľkosti dopekáme približne 20 minút pri 180 °C.
  5. Hotové prsia vyberieme a glazírujeme v celku alebo pokrájané na plátky na masle s výpekom alebo s hnedou omáčkou demiglace. Zjemníme maslom. Pre vôňu a chuť môžeme pridať rozmarín, tymian a cesnak.
  6. Hotové kačacie prsia podávame s tekvicovými ňokmi.