Tekvicové nočky (fotorecept)
Autor receptu: zolik
Je tu cas tekvic a tekviciek. Urcite najznamejsim tekvicovym regionom v Europe je
Steiermark - Stajersko, nazyvane tiez "Bruchom Rakuska". Ponukam Vam recept z jednej z
mojich najoblubenejsich kucharskych knih.
4 porcie |
60 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Z tejto mojej oblubenej knihy som cerpala inspiraciu.
- Recept som malo pozmenila, ale pre toho kto by mal zaujem, prikladam recept v originale aj so zaujimavym clankom ako sa stat tekvicovym starostom v stajerskom mestecku Preding.
- Pripravime si vsetky suroviny
- a aj naradie, ktore budeme na pripravu nociek potrebovat.
- Tekvicu nakrajame na kocky a so 4 PL vody dame dusit do mäkka. Ja som ju nesupala. Dusila som v tlakovom hrnci asi 10 minut.
- Udusenu tekvicu nechame vychladnut
- a prepasirujem cez pasirovac na zemiaky.
- Pridame muku, vajce, prasok do peciva, sol a zarobime cesto na nocky.
- Do haluskarne si naberieme po castiach cesto a hadzeme ho do vriacej osolenej vody. Nechame kratko asi 3 minuty povarit a vyberame do misky. Ja som kazdu uvarenu davku preliala trochou slnecnicoveho oleja aby sa nelepili.
- Podavame ako hlavne jedlo preliate do hneda roztopenym maslom, posypane struhanym syrom, sekanymi tekvicovymi jadierkami a preliate tekvicovym olejom. K tomuto jedlu sa vyborne hodi listovy salat.
- Alebo ako prilohu k rozlicnym dusenym mäsam a omackam. V recepte sa spomina, ze tieto nocky su aj zaujimavou vlozkou do cirych polievok. Ja som to vyskusala v slepacej polievke. Je to ozaj chutne.
- No, a na zaver moja "Gula Levandula".