Tekvicové nočky (fotorecept)

Autor receptu: zolik

Je tu cas tekvic a tekviciek. Urcite najznamejsim tekvicovym regionom v Europe je Steiermark - Stajersko, nazyvane tiez "Bruchom Rakuska". Ponukam Vam recept z jednej z mojich najoblubenejsich kucharskych knih.

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z tejto mojej oblubenej knihy som cerpala inspiraciu.
  2. Recept som malo pozmenila, ale pre toho kto by mal zaujem, prikladam recept v originale aj so zaujimavym clankom ako sa stat tekvicovym starostom v stajerskom mestecku Preding.
  3. Pripravime si vsetky suroviny
  4. a aj naradie, ktore budeme na pripravu nociek potrebovat.
  5. Tekvicu nakrajame na kocky a so 4 PL vody dame dusit do mäkka. Ja som ju nesupala. Dusila som v tlakovom hrnci asi 10 minut.
  6. Udusenu tekvicu nechame vychladnut
  7. a prepasirujem cez pasirovac na zemiaky.
  8. Pridame muku, vajce, prasok do peciva, sol a zarobime cesto na nocky.
  9. Do haluskarne si naberieme po castiach cesto a hadzeme ho do vriacej osolenej vody. Nechame kratko asi 3 minuty povarit a vyberame do misky. Ja som kazdu uvarenu davku preliala trochou slnecnicoveho oleja aby sa nelepili.
  10. Podavame ako hlavne jedlo preliate do hneda roztopenym maslom, posypane struhanym syrom, sekanymi tekvicovymi jadierkami a preliate tekvicovym olejom. K tomuto jedlu sa vyborne hodi listovy salat.
  11. Alebo ako prilohu k rozlicnym dusenym mäsam a omackam. V recepte sa spomina, ze tieto nocky su aj zaujimavou vlozkou do cirych polievok. Ja som to vyskusala v slepacej polievke. Je to ozaj chutne.
  12. No, a na zaver moja "Gula Levandula".