Tekvicové muffiny z pečenej tekvice Hokkaido (fotorecept)
Autor receptu: skatulka
Aktuálne frčia takéto jesenné tekvicové recepty na sladké maškrty. Toto je môj prvý pokus
a koláčiky sú naozaj výborné a šťavnaté.
20 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Tekvicové pyré si pripravíme, tak že jednu menšiu tekvicu hokaido pokrájame aj so šupou na kocky a pečieme na 200 °C asi 20 minút. Následne rozmixujeme.
- Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom do peny. Pridáme olej a kyslú smotanu.
- Potom pridáme sypké suroviny: múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu.
- Nakoniec pridáme polovicu na malé kúsky pokrájanej čokolády.
- Následne rozdelíme cesto na 12 castí. Ja som do každej ešte vložila zvyšnú polovicu čokolády.
- Pečieme na 180 °C 20 minút.