Tekvicové muffiny z pečenej tekvice Hokkaido (fotorecept)

Autor receptu: skatulka

Aktuálne frčia takéto jesenné tekvicové recepty na sladké maškrty. Toto je môj prvý pokus a koláčiky sú naozaj výborné a šťavnaté.

20
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Tekvicové pyré si pripravíme, tak že jednu menšiu tekvicu hokaido pokrájame aj so šupou na kocky a pečieme na 200 °C asi 20 minút. Následne rozmixujeme.
  2. Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom do peny. Pridáme olej a kyslú smotanu.
  3. Potom pridáme sypké suroviny: múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu.
  4. Nakoniec pridáme polovicu na malé kúsky pokrájanej čokolády.
  5. Následne rozdelíme cesto na 12 castí. Ja som do každej ešte vložila zvyšnú polovicu čokolády.
  6. Pečieme na 180 °C 20 minút.