Vyprážaná tekvica

Tekvicové krúžky v smotanovo-pažítkovom cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Zostala mi polovica tekvice z prípravy tekvicového prívarku. Pripravila som z nej krúžky, ktoré som namáčala v smotanovo-pažítkovom cestíčku a vypražila.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu som nakrájala na 2 cm hrubé kolieska. Vnútro som odstránila a ošúpala som ju. Potom som ešte každý krúžok prekrojila na 3 tenšie krúžky, aby počas pečenia zmäkli. Všetky som obalila v hladkej múke.
  2. Smotanu som naliala do misy, pridala som celé vajce a múky toľko, aby vzniklo cesto ako na palacinky. Potom som do neho nastrúhala syr.
  3. Pažítku som nakrájala na drobno a pridala som ju spolu so soľou a mletým korením do cesta a dobre premiešala.
  4. Masť a olej som spolu rozohriala. V múke obalené krúžky som namáčala do cestíčka, prebytočné cestíčko som odstránila a vyprážala v horúcom tuku z oboch strán.
  5. Hotové krúžky som ukladala do nádoby vystlanej kuchynským papierom, aby odsal prebytočný tuk.
  6. Najprv som si pripravila hodne zeleniny: papriku, paradajky a uhorku, nakrájala som ich. Potom som cez 4 tekvicové krúžky prevliekla dlhé steblá pažítky a na vrchu zviazala. Uložila na tanier a podávala so zeleninou. Prajem vám dobrú chuť.