Tekvicové halušky (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Napad vyskusat tieto tekvicove halusky som dostala z receptu od @Mariamka http://varecha.pravda.sk/recepty/halusky-z-cukety-mlete-maso-v-paradajkovej-om/43256-recept.html Mam este niekolko zltych tekvic ktore musim co najskor pouzit, tak som sa rozhodla vyskusat aj tieto halusky.
3-4 porcie |
10 minút príprava |
Postup
- Zltu tekvicu som ocistila a vybrala som z nej jadierka. Tekvicu som postruhala na struhadle s takymito dierkami.
- K postruhanej tekvici som pridala vajicko a sol.
- Tekvicu som s vajickom rozmiesala a potom som postupne pridavala muku aby mi vzniklo polotuhe cesto.
- Halusky som tentokrat nerobila cez haluskar, ale som ich hadzala malou lyzickou do vriacej vody.
- Uvarene halusky som vybrala najprv na sitko, potom som ich dala do misky a poliala som ich trochu mastou z rozskvarenej slaniny.
- Syr s modrou plesnou som si rozmixovala s trochou mlieka. Kto chce, moze namiesto mlieka pridat smotanu. Halusky som potom rozmiesala so syrom, pridala som posekanu pazitku a poprazenu slaninu.
- Halusky su trochu sladkave, hodi sa k nim pikantny syr. Feta syr alebo bryndza by boli k nim tiez velmi chutne. No a samozrejme nesmiem zabudnut na kysle mlieko.