Tekvicové gnocchi s maslovo-šalviovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Tekvicu mám rada na každý spôsob a keďže mi zostalo trochu hokaido tekvice zamrazenej od jesene, rozhodla som sa urobiť z nej tzv.pumpkin gnocchi, na ktoré som už mala dlho zálusk.

3
porcie
30 minút
príprava
20+20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme si tekvicu domäkka. Necháme vychladnúť.
  2. Zlejeme vodu a odkvapkáme.Popučíme na pyré.
  3. Pridáme ostatné suroviny a vymiešame na hladké cesto.
  4. Ak sa veľmi lepí, môžme ešte prisypať múku.
  5. Na pomúčenej doske formujeme válčeky hrúbky prsta.
  6. Rozkrájame ho na rovnaké malé kocočky.
  7. Tvarujeme typický tvar pomocou jednej...
  8. ...alebo 2 vidličiek. Dáme variť do osolenej vody.
  9. Kým sa gnocchi varia, rozpustíme si v malej panvičke maslo, keď začne zľahka hnednúť, pridáme k nemu pokrájané šalviové lístky. Mierne opražíme.
  10. Scedíme gnocchi a hneď prelejeme šalviovým maslom. Pred podávaním posypeme strúhaným parmezánom alebo iným strúhaným syrom.