Tekvicové gnocchi s maslovo-šalviovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: tizian1cat
Tekvicu mám rada na každý spôsob a keďže mi zostalo trochu hokaido tekvice zamrazenej od jesene, rozhodla som sa urobiť z nej tzv.pumpkin gnocchi, na ktoré som už mala dlho zálusk.
3 porcie |
30 minút príprava |
20+20 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvaríme si tekvicu domäkka. Necháme vychladnúť.
- Zlejeme vodu a odkvapkáme.Popučíme na pyré.
- Pridáme ostatné suroviny a vymiešame na hladké cesto.
- Ak sa veľmi lepí, môžme ešte prisypať múku.
- Na pomúčenej doske formujeme válčeky hrúbky prsta.
- Rozkrájame ho na rovnaké malé kocočky.
- Tvarujeme typický tvar pomocou jednej...
- ...alebo 2 vidličiek. Dáme variť do osolenej vody.
- Kým sa gnocchi varia, rozpustíme si v malej panvičke maslo, keď začne zľahka hnednúť, pridáme k nemu pokrájané šalviové lístky. Mierne opražíme.
- Scedíme gnocchi a hneď prelejeme šalviovým maslom. Pred podávaním posypeme strúhaným parmezánom alebo iným strúhaným syrom.