Tekvicová omáčka z figolistej tekvice (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Moja svokra pestovala na záhrade túto tekvicu. Tekvicu ľudia väčšinou pečú, no svokra ju vždy varila.

Postup

  1. Tekvicu som umyla, rozrezala, lyžicou som vybrala dužinu. Dala som variť dve tekvice.
  2. Pokrájala som ju na menšie kúsky, ktoré sa mi zmestia do hrnca. Tekvicu som zaliala vodou, uvarila do mäkka.
  3. Očistila som jednu strednú cibuľu, orestovala som ju na pl oleja. Pridala 3 pl hladkej múky, spravila som bledú zásmažku. Podliala som ju troškou hovädzieho vývaru. Pridala som kyslú smotanu rozmiešanú v mlieku. Pridala soľ, 0,5 čl cukru.
  4. Z uvarenej som pomocou vidličky vybrala dužinu.
  5. Šlo to ľahko. Tekvicu som pridala do základu. Ešte som povarila asi 15 minút, aby sa chute prepojili.
  6. Omáčka je hotová. Omáčku som dochutila octom. Do hotovej som dala nasekaný mrazený kôpor. Omáčku som už nevarila.
  7. K tekvici som dala varené hovädzie mäso z polievky. Z predošlého dňa som mala trochu perkeltu, takže bolo na výber, s čím si dáme omáčku.