zatvoriť
VYTLAČIŤ
Tekvicová krupica s rýdzikmi a fazuľkovými luskami (fotorecept)
Autor receptu:
zirafninka1
2 - 3
porcie
Suroviny
1/2 hrnčeka
kukuričná krupica
voda
soľ
korenie biele mleté
muškátový oriešok
130 g
muškátová tekvica
2 PL (rastlinný tuk ALSAN)
maslo
rýdziky
fazuľkové lusky zelené
cibuľa červená
soľ
korenie čierne mleté
olej
Postup
Kus tekvice zabalíme do alobalu a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme cca 50 minút.
Pripravíme si kukuričnú krupicu, vodu a soľ.
Cca hrnček vody vylejeme do hrnca a necháme zovrieť. Pridáme kukuričnú krupicu a premiešavame.
Upečenú tekvicu zbavíme šupy, nakrájame a rozmixujeme na pyré.
Keď krupica nasaje takmer všetku vodu pridáme k nej tekvicové pyré.
Dochutíme bielym korením
a muškátovým orieškom. V prípade potreby krupicu podlievame vodou. Varíme cca 25 - 30 minút za častého premiešania.
Na záver pridáme kúsok rastlinného masla. Odstavíme.
Rýdziky (mala som mrazené) potrieme olejom a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme cca 10 minút (podľa veľkosti)
Potom ich otočíme poprášime soľou a čiernym korením. Pečieme ďalšie 3 minúty.
Fazuľkové lusky umyjeme, nakrájame na tretiny
a vložíme do osolenej vriacej vody. Varíme 5 minút.
Potom ich ihneď preložíme do ľadovej vody aby si zachovali farbu.
Cibuľku nakrájame na krúžky.
Na panvici potretej olejom z oboch strán opečieme.
Krupicu - polentu servírujeme ihneď s rýdzikom, luskami a cibuľkou.