Tekvicová krupica s rýdzikmi a fazuľkovými luskami (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

2 - 3
porcie

Postup

  1. Kus tekvice zabalíme do alobalu a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme cca 50 minút.
  2. Pripravíme si kukuričnú krupicu, vodu a soľ.
  3. Cca hrnček vody vylejeme do hrnca a necháme zovrieť. Pridáme kukuričnú krupicu a premiešavame.
  4. Upečenú tekvicu zbavíme šupy, nakrájame a rozmixujeme na pyré.
  5. Keď krupica nasaje takmer všetku vodu pridáme k nej tekvicové pyré.
  6. Dochutíme bielym korením
  7. a muškátovým orieškom. V prípade potreby krupicu podlievame vodou. Varíme cca 25 - 30 minút za častého premiešania.
  8. Na záver pridáme kúsok rastlinného masla. Odstavíme.
  9. Rýdziky (mala som mrazené) potrieme olejom a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme cca 10 minút (podľa veľkosti)
  10. Potom ich otočíme poprášime soľou a čiernym korením. Pečieme ďalšie 3 minúty.
  11. Fazuľkové lusky umyjeme, nakrájame na tretiny
  12. a vložíme do osolenej vriacej vody. Varíme 5 minút.
  13. Potom ich ihneď preložíme do ľadovej vody aby si zachovali farbu.
  14. Cibuľku nakrájame na krúžky.
  15. Na panvici potretej olejom z oboch strán opečieme.
  16. Krupicu - polentu servírujeme ihneď s rýdzikom, luskami a cibuľkou.