Ťavie hrby (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Nezľaknite sa,,,nie je to recept z ťavieho mäsa, ale jednoduchý nedeľný obed, ktorý pripomína ťavie hrby.

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia naklepeme, osolíme a na teflónovej rajnici na sucho opražíme z oboch strán.
  2. preložíme na plech, no každý kúsok položíme dve kolieska šunky, cibule a cesnaku
  3. na to kopček uvarenej ryže (tvoríme naberačkou na zmrzlinu) a prikryjeme plátkom syra. Syr si dajte nakrájať hrubší od salámy, aby sa vám rozpustil na kopčekoch, inak tenké plátky sa len roztečú, alebo treba pridať dva plátky, zistíte počas pečenia. Podlejeme vodou, ktorou sme vypláchli rajnicu, kde sme plátky opekali. Pod alobalom pečieme 20 minút, prilejeme smotanu a dopečieme odokryté do chrumkava. Podávame so zeleninovým šalátom, alebo kompótom.
  4. Pridávam aj chlapskú verziu bravčového mäska a tu použijem suchú salámu alebo slaninu a údený syr.
  5. Mala som zostaté varené zemiaky z predošlého dňa, tak som ich využila. Tak ku ktorej verzii sa prikláňate?