Krevetový šalát

Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

U nás v Španielsku je to Tartar de gambas, aguacate y tomate. Jednoduché, letné a celkom aj zdravé. Suroviny môžete, samozrejme, meniť podľa toho ako vám funguje fantázia ... jabĺčko, cibuľka, mango, paprika.

15 minút
príprava

Postup

  1. Množstvá nepíšem, je to, viacmenej, ako keď robíte šalát. Na “ukladanie” môžete použiť menšie formy pre jednotlivcov alebo ako ja ... používam odopínateľnú formu na korpus :-))
  2. Krevety väčšinou používam čerstvé ale dajú sa použiť aj predvarené. Olúpané a očistené krevety pokrájame na malé plátky.
  3. Avokádo pokrájame na malé kúsky a koriandrovú vňať posekáme.
  4. Paradajky zbavíme jadierok/zrniečok a použijeme iba mäsitú časť, ktorú pokrájame na malé kocky.
  5. Začneme s ukladaním. Ako už viete, ja som použila formu na korpus. Paradajky uložíme ako prvé. Posolíme a sem-tam potrieme majonézou.
  6. Nasledujú krevety. Posolíme a pokoreníme.
  7. Ako posledné ide avokádo. Trochu pokvápeme balzamikovým octom a lyžicou všetko pozatláčame do formy.
  8. Pokvápeme kvalitným olivovým olejom, posolíme a pokoreníme podľa chuti. Pokvápeme limetkou alebo citrónom a posypeme koriandrovou vňaťou. Ja som ešte ozdobila redkvičkou. Vyberieme z formy a hneď podávame.