Krevetový šalát
Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
U nás v Španielsku je to Tartar de gambas, aguacate y tomate. Jednoduché, letné a celkom aj
zdravé. Suroviny
môžete, samozrejme, meniť podľa toho ako vám funguje fantázia ... jabĺčko, cibuľka, mango, paprika.
Postup
- Množstvá nepíšem, je to, viacmenej, ako keď robíte šalát.
Na “ukladanie” môžete použiť menšie formy pre jednotlivcov alebo ako ja ... používam odopínateľnú formu na korpus :-))
- Krevety väčšinou používam čerstvé ale dajú sa použiť aj predvarené. Olúpané a očistené krevety pokrájame na malé plátky.
- Avokádo pokrájame na malé kúsky a koriandrovú vňať posekáme.
- Paradajky zbavíme jadierok/zrniečok a použijeme iba mäsitú časť, ktorú pokrájame na malé kocky.
- Začneme s ukladaním. Ako už viete, ja som použila formu na korpus.
Paradajky uložíme ako prvé. Posolíme a sem-tam potrieme majonézou.
- Nasledujú krevety. Posolíme a pokoreníme.
- Ako posledné ide avokádo. Trochu pokvápeme balzamikovým octom a lyžicou všetko pozatláčame do formy.
- Pokvápeme kvalitným olivovým olejom, posolíme a pokoreníme podľa chuti. Pokvápeme limetkou alebo citrónom a posypeme koriandrovou vňaťou.
Ja som ešte ozdobila redkvičkou.
Vyberieme z formy a hneď podávame.