Taštičky s mascarpone a jahodami

Martin Labanc
majiteľ a šéfkuchár Poľnej kuchyne, 14. septembra 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Taštičky s mascarpone a jahodami Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Vodu, cukor, soľ, droždie a kypriaci prášok zmiešame a necháme 10 minút podkysnúť. Potom kvások zmiešame s múkou a roztopenou masťou a cesto necháme kysnúť na teplom mieste, misku prekryjeme fóliou.

  2. 2

    Z vykysnutého cesta vykrojíme kolieska. Z vrchnej strany kolieska potrieme sezamovým olejom a preložíme na polovicu. Necháme ich napariť, niektoré po vychladnutí môžeme ešte fritovať.

  3. 3

    Hotové taštičky naplníme zmesou rozmixovaného jahodového kompótu, mascarpone a rozdrvených slaných pistácií.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist