Tapiokový puding

Tapiokový puding so skaramelizovanými hruškami a kardamómom

Autor receptu: skolavareniapolus

Recept od Martiny Grňovej (www.foodlover.sk), ktorý si vyskúšali výhercovia marcového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

3
porcie
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tapiokové perly namočíme na 15 minút. Scedíme a dáme do hrnca s vodou a kokosovým mliekom. Vanilkový struk pozdĺžne prekrojíme a vyškriabeme z neho nožom semienka. Semienka i struk pridáme do hrnca. Varíme na miernom plameni za stáleho miešania, kým puding nezhustne (cca 10 minút). Odstránime struk a pridáme med.
  2. Hrušky nakrájame na mesiačiky.
  3. Opekáme ich z oboch strán na masle alebo ghee alebo kokosovom oleji, kým nezhnednú (neskaramelizujú).
  4. Keď sú skaramelizované, posypeme ich kardamómom a premiešame.
  5. Ešte teplý puding nalejeme do misiek, navrch nakladieme skaramelizované hrušky a polejeme výpekom z opekaných hrušiek.
  6. Mandľové lupienky jemne opražíme na suchej panvici.
  7. Ozdobíme mätou a opraženými mandľovými lupienkami.