Tapiokový puding
Tapiokový puding so skaramelizovanými hruškami a kardamómom
Autor receptu: skolavareniapolus
Recept od Martiny Grňovej (www.foodlover.sk), ktorý si vyskúšali výhercovia marcového kola našej súťaže Varíme s
Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.
3 porcie |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Tapiokové perly namočíme na 15 minút. Scedíme a dáme do hrnca s vodou a kokosovým mliekom. Vanilkový struk pozdĺžne prekrojíme a vyškriabeme z neho nožom semienka. Semienka i struk pridáme do hrnca. Varíme na miernom plameni za stáleho miešania, kým puding nezhustne (cca 10 minút). Odstránime struk a pridáme med.
- Hrušky nakrájame na mesiačiky.
- Opekáme ich z oboch strán na masle alebo ghee alebo kokosovom oleji, kým nezhnednú (neskaramelizujú).
- Keď sú skaramelizované, posypeme ich kardamómom a premiešame.
- Ešte teplý puding nalejeme do misiek, navrch nakladieme skaramelizované hrušky a polejeme výpekom z opekaných hrušiek.
- Mandľové lupienky jemne opražíme na suchej panvici.
- Ozdobíme mätou a opraženými mandľovými lupienkami.