Tapiokový puding s orieškovo-čokoládovým domácim müsli

Autor receptu: alinka76

Toto fajnové “žrádielko” som si vymyslela sama, objavila som chuť tapioky a chcela som ju tentoraz spraviť s dačím chrumkavým. Výsledok bol viac ako fantastický!

2
porcie
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tapioku, mlieko a kardamón dáte variť za neustáleho miešania asi 15 minút, kým sa nespraví hustá želé hmota, tapioka krásne napučí a zosklovatie, vo vnútri zostane biela bodka.
  2. Na panvici skaramelizujete 2PL trstinového cukru, pridáte 1PL ghee alebo kokosového oleja, premiešate, pridáte hrsť vločiek, premiešate, nech vločky nasiaknu, prihodite 2PL vlašských orechov, 2PL kokosovej múčky, 4 datle nakrájané na kúsky, 2PL brusníc, dobre premiešate a nakoniec pridáte 1PL karobovej nátierky, necháte chvíľku povariť, aby všetko dobre presiaklo tým karamelom a hotovo. Na koniec dáte ešte asi 6 koliesok banánu.
  3. Puding naservírujete do misky, necháte chvíľku vychladnúť a ozdobíte müsli. Je to skvelé!