Tantuni

bugout - fotkabugout, 11. júna 2021
Tantuni
Foto: bugout

Výborný turecký street food. Zdroj dávam do linku dole, recepty sa mierne líšia, ja som išiel podľa tohto. Držal som sa ho od A Zobraziť celý popisVýborný turecký street food. Zdroj dávam do linku dole, recepty sa mierne líšia, ja som išiel podľa tohto. Držal som sa ho od A po Z. Receptov som pozeral viac, tak dopíšem aj alternatívy ako to robil niekto iný. @cesminaz prepáč, že sa Ti miešam do tureckej kuchyne, ale keď som videl tento recept nemohol som odolať.
Zdroj: http://www.mojatureckakuchyna.com/2021/02/tantuni-wrap-s-mletym-masom.html

Suroviny

2 ks pšeničné
250 g mleté
1 Čl
 (korenie)




Postup

  1. 1

    Ak mám kúpené tortily, šetríme čas a robotu, inak si ich musíme urobiť. Videl som aj s pečivom, nielen plackou. Mäso pomelieme (môžeme aj nadrobno nakrájať, je to jedna z vecí v čom sú zdroje rôzne, videl som aj taký recept, že sa mäso uvarilo v celku a krájalo až potom, čiže ako bonus máme taký hovädzí vývar). Dáme do širšieho hrnca (panvice), zalejeme s deci vody a varíme za stáleho miešania kým voda vyvrie. (Boli aj recepty kde sa mäso varilo spolu s nakrájanou zelenou paprikou.) Mäso odstavíme a pripravíme zeleninu. Paradajky nakrájame na drobno, cibuľu na tenké plátky a zmiešame ju s nasekanou petržlenovou vňaťou a sumakom.

  2. 2

    Na panvicu dáme olej, mäso, papriku sladkú aj pikant, posolíme a opekáme. Podlejeme lyžicou- dvoma vody a zakryjeme tortilou. Keď sa tortila prehreje a zmäkne, dáme ju na tanier a naplníme mäsom a zeleninou. A to je všetko. Podľa toho koľko máme mäsa robíme to na panvici na viac krát... Ja mám veľkú panvicu a robil som len z 250 g mäsa, takže som to dal na raz.

  3. 3

    Z uvedených množstiev som urobil dve tortily. Tortilu treba naozaj položiť na to mäso na panvici a dobre popritláčať... Keď som na prvú tortilu naložil mäso, zakryl som zvyšok druhou a rovno odstavil. Doobložil zeleninou, zroloval a odovzdal polovičke a vrhol sa na druhú.

    Tantuni - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, krásné foto, mně by chutnalo! Hmm realizuješ mezinárodní kuchyni, tolik odvahy nemám. Jsem konzerva. Než se rozhoupu k novince, chvíli to trvá. Musím se uležet. Díky za inspiraci! Krásný víkend tobě i paní!
cesminaz
Skvelé, jednoduché jedlo. Pripomína mi to tak trocha Lahmacun, len toto je ovela jednoduchšie a rýchlejšie :-)
2x bugout a haji
bugout
@cesminaz lahmacun (s ayranom) zbožňujeme, ale na to som veru lenivý robiť ho doma.... Priznám sa, že keď som toto prvý krát včera robil presne ma napadlo, že skúsim nabudúce urobiť tú mäsovú plnku na spôsob lahmacunu aby sa to chuťov trochu viac ponášalo naň.
cesminaz
@bugout (12.6.2021 15:55)

Lahmacun je síce trocha pracný to je pravda, ale oplatí sa ho urobiť :-) Ja ho zvyknem robiť asi tak 4x do roka, niekedy aj viackrát ak mám náladu a chuť naň :-) Ak už máš v tom prax tak príprava ide rýchlo. A moji doma ho zbožňujú, ako aj ja :-) Naposledy som ho robila niekedy v januári vonku na ohni. Ako pečiem tak mi ho rovno berú z ruky a ledva čakajú, kedy bude druhý :-)


bugout
@cesminaz to úplne chpaem, keby som to mal tak, že ho doma beriem niekomu hotový z ruky chcem ho každý deň :-))) ďalší faktor je naozaj to, že keď si predstavím, že aj tak budem robiť nejaké tri alebo max štyri menšie tak ma prejde chuť sa s tým babrať. Musím vymyslieť nejaký urýchľovač...
cesminaz
@bugout (12.6.2021 22:40)

:-)) ved tak upeč viac, aj na druhý deň sú výborné :-) Ja robievam z kila múky, to ich je asi 15-20ks, záleží od toho na aké velké ich chcem vyváľkať :-) Ale väčšinou vždy prejdu v ten deň všetky, lebo každý zje cca.3ks. Ak náhodou aj zostane, tak max 3-4 viac nie :-) No a tie zjedia deti potom hned na raňajky s polievkou.
zahra
@haji (11.6.2021 20:06) Ja som taka zvedava, ze chcem ochutnat vsetko, ale len ochutnat, lebo mam vela intolerancii.

2x haji a bugout
haji
@zahra (14.6.2021 08:30)
Hmm, také mám nějaké intolerancie, naštěstí některé časem polevily na síle a když páchám neřesti s rozumem.... někdy poleví rozum, to je náročnější. Krásný den k vám!
bugout
@cesminaz si ma ukecala urobím ale len z pol kila múky :-)) tých cca 7 max 10.... Ja sa moc nekamarátim s prácou cestom, teda pomaly sa zoznamujeme a hľadáme si k sebe cestu.
cesminaz
@bugout (15.6.2021 05:54)

:-) Tolko tu spomíname ten Lahmacun, že dostávam naň chuť :-)) ..neviem či neurobím aj ja na víkend. Uvidíme :-)
2x haji a bugout
bugout
@cesminaz (15.6.2021 06:57) u mňa to je už skoro ister, že v najbližšej dobe to idem skúšať




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia