Slaný koláč
Slaný koláč

Taliansky slaný koláč Vastedda cu sammucu

imaginarium - fotkaimaginarium, 1. júla 2017

Vastedda cu sammucu je sicílsky slaný koláč s bazovými kvetmi.

40 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
21 g
150 ml (alebo voda)
100 g
4 ks
125 g
125 g
ľubovoľne
1 čajová lyžička




Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka dáme aktivovať droždie.

  2. 2

    Vypracujeme cesto z múky, soli, droždia aktivovaného v mlieku, masti, štyroch vajíčok a troch lyžíc bazových kvetov. Vláčne a pevné cesto necháme vykysnúť.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť dáme do okrúhlej alebo oválnej formy, obložíme salámou nakrájanou na kocky, syrom a nahusto posypeme bazovými kvetmi.

  4. 4

    Prikryjeme druhou časťou cesta, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme asi 40 minút pri 180 °C.

Diskusia k receptu

hadik
Ako mám rozumieť tej úvodnej vete "DOBRÝ DEŇ, BOL VÁM ZASLANÝ E-MAIL. REDAKCIA"? To namená, že si ten recept môžem pripraviť, až keď mi redakcia zašle e-mail? :-)
hadik
Oprava, pytón Brutus mi zhltol jedno písmenko: "To znamená..."
redakcia
@Hadik (1.7.2017 19:07)

Nie, nie, len sme si potrebovali niečo ujasniť s autorom receptu. Ak ešte nájdete v prírode bazové kvety, môžete začať piecť :)
evanaaa
Aj ja som nad tým trocha dumala, ale vidím, že recept pridala len dnes prihlásená nová Varecháčka, možno v tom to je. Mimochodom, uviedla sa zaujímavým receptom - koláčom, aký som tu nevidela a tiež ju vítam na Vareche.
imaginarium
@Hadik (1.7.2017 19:07)

Najprv som zverejnila tento recept na inej stránke, ale potom som uznala za vhodné, že varecha bude lepšia stránka na uverejňovanie receptov, ale už ma admin upozornil na plagiát, preto ten nadpis. Ale ak mám byť úprimná, tak som si myslela, že to vidím len ja :D Mimochodom, tie bazové kvety tam chutia trochu ako kôpor, takže ak to niekto bude chcieť skúšať, rozhodne nimi nešetrite :)
1x zahra




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia