Slaný koláč

Taliansky raňajkový koláč podľa Kaprálikovcov (videorecept)

Autor receptu: sons

Manželia Kaprálikovci do štúdia TV Varecha priniesli vôňu a chuť Talianska. Upiekli nám zaujímavý raňajkový koláč so zeleninou, prosciuttom a parmezánom.

30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rozmixované kešu orechy, vajíčka, olivový olej, biely jogurt, sódu bikarbónu, soľ a ak je treba, trocha vody, spolu vymiešame a vypracujeme redšie cesto.
  2. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do rúry predhriatej na 180 °C na približne 7 minút.
  3. Na cesto rozotrieme paradajkové pesto, posolíme, na vrch dáme nakrájanú bazalku, cesnak, karfiol, brokolicu, cuketu, plátky prosciutta a posypeme nastrúhaným parmezánom.
  4. Opäť vložíme do rúry zohriatej na 180 °C na približne 30 minút.