Talianske semifredo

Autor receptu: pusta

Talianske semifredo je všeobecne známy a obľúbený taliansky dezert. Je veľmi rozšírený aj mimo územia Talianska, dokonca si ho môžeme pripraviť aj doma. Ponúkam jednu z možností jeho prípravy.

4
porcie
180 minút
príprava
120 minút mrazenie minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misy dáme žltky, vajce a šľaháme metličkou nad parou vodného kúpeľa do peny. Pozor - nevaríme!, aby sa žtltky nezrážali. Ked vznikne žltá pena, odstavíme z ohňa, vmiešame med a celú vaječno-medovú zmes vmiešame do ušľahanej šľahačky.
  2. Vlejeme do formy, vyloženej potravinárskou foliou, prikryjeme foliou a celé dáme mraziť do mrazničky na 2 hodiny. Ja som použila formu na biskupský chlebíček, ale možno použiť aj iné formy.
  3. Pred servírovaním odstránime foliu, vyklopíme na podnos, pokvapkáme medom a posypeme na sucho opraženými orieškami.