Kuracie rizoto
Kuracie rizoto

Talianske kuracie rizoto

podravka - fotkapodravka, 8. septembra 2017. Komerčný recept.
Talianske kuracie rizoto
Foto: podravka

Talianske krémové rizoto z ryže arborio, pripravené na víne s Podravkou grill classic, môžete podávať len s úsmevom a dobrou náladou. Tá predsa k Zobraziť celý popisTalianske krémové rizoto z ryže arborio, pripravené na víne s Podravkou grill classic, môžete podávať len s úsmevom a dobrou náladou. Tá predsa k Taliansku patrí!

6
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

200 g
400 g
1/2 ks
1 l (podľa chuti)
100-200 ml
2 strúčiky
50 g
100 g




Postup

  1. 1

    Cesnak ošúpeme a nasekáme. Zeler očistíme a nakrájame na malé kocky. Vo väčšej hlbokej panvici orestujeme na olivovom oleji nasekaný cesnak a nakrájaný zeler. Keď začne zeler mierne hnednúť (asi po 10 minútach), nasypeme do panvice ryžu a po chvíľke prilejeme biele víno. Víno necháme zovrieť a pár minút povaríme, aby sa vyparil alkohol.

  2. 2

    Vývar si zohrejeme v inej nádobe. Jednu naberačku vývaru vlejeme do rizota. Stíšime plameň a miešame, až kým ryža absorbuje vývar. Následne pridáme ďalšiu naberačku vývaru a opäť miešame. Toto pravidelne opakujeme, kým spotrebujeme všetok vývar.

  3. 3

    Potom vmiešame do rizota nastrúhaný parmezán. Keď sa roztopí, zjemníme rizoto hrudkou masla, ktorú jemne vmiešame do rizota.

  4. 4

    Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

  5. 5

    Kuracie prsia dochutíme Podravkou grill classic a opražíme na grilovacej panvici. Nakrájame ich na menšie kúsky a vmiešame do rizota.

  6. 6

    Podávame teplé s čerstvým zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu

bubaya
@Radox1 (8.9.2017 11:06)
Predstava slovenskeho rizota je sucha spicata ryza zo vcera, obrate kosti z polievky, hrasok s karotkou, kukurica a emental, nie viac ako 30%tny. To sa natlaci do velkej varechy a vyklopi na plytky tanier. Nemozes cakat taky sok a skok, aby zrazu riza plavala v tanieri. Ale podravka je na dobrej ceste.
radox1
veru,volakedy bol len poctivy vysokotucny eidam,a aby to slo dole krkom,k tomu kysle uhorky alebo nieco podobne.
1x radox1
bubaya
@Mariamka (8.9.2017 17:57)

Ja teda nie, nam to robili v zavodke a dali do toho kuracie zbytky z polievky. Dodnes pamatam na tie hrube mastne koze z kridel a chrupavky, brrrrrrrrrrrrr.
evanaaa
Mám práve v pláne robiť rizoto, muž si rozkázal, ale určite nie, ako ospisuje @Bubaya , nikdy som nepoužila naň zbytky ryže, či mäsa, a nedávam ani žiadny syr.....nie je to síce talianske risoto, či ako sa to volá, ja totiž taliansku kuchyňu veľmi nemusím, ale to "naše" rizoto ano a aj postup, ako ho robím, je iný. Mäso dusím na šťave, klasicky, pridám k nemu ľubovoľnú zeleninu, keď je už skoro mäkké, do šťavy vsypem opláchnutú ryžu, ak je málo tekutiny, doplním, dochutím a dodusím. Myslím ale, že takto to robia viacerí, no viem, že niekto robí ryžu zvlášť a potom ju zmieša s mäsom. Tá mäsová šťava vsiakne do ryže, čím ju dobre ochutí......
miros605
@Evanaaa (8.9.2017 20:45)

Pripájam sa, toto už v detstve bolo naše slovenské rizoto. Aj s tou kyslou uhorkou. Veru chutilo. Tak nám pri jedení uši strihali.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia