Komentáre k receptu:
  • radox1 - fotkaRadox1 8. septembra 2017 o 11:06

    talianske rizoto,ako ho nazval pan kuchar sa musi na tanieri liat ako


    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 8. septembra 2017 o 13:33

    @Radox1 (8.9.2017 11:06)
    Predstava slovenskeho rizota je sucha spicata ryza zo vcera, obrate kosti z polievky, hrasok s karotkou, kukurica a emental, nie viac ako 30%tny. To sa natlaci do velkej varechy a vyklopi na plytky tanier. Nemozes cakat taky sok a skok, aby zrazu riza plavala v tanieri. Ale podravka je na dobrej ceste.
    @zareaguj
  • mariamka - fotkaMariamka 8. septembra 2017 o 17:57

    @Bubaya (8.9.2017 13:33)

    hneď by som si dala, na tom sme vyrastli, a vlastne vsetko zdrave az na ten emental, ten sme si odpustili
    @zareaguj
  • radox1 - fotkaRadox1 8. septembra 2017 o 18:01

    veru,volakedy bol len poctivy vysokotucny eidam,a aby to slo dole krkom,k tomu kysle uhorky alebo nieco podobne.
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 8. septembra 2017 o 19:37

    @Mariamka (8.9.2017 17:57)

    Ja teda nie, nam to robili v zavodke a dali do toho kuracie zbytky z polievky. Dodnes pamatam na tie hrube mastne koze z kridel a chrupavky, brrrrrrrrrrrrr.
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 8. septembra 2017 o 20:45

    Mám práve v pláne robiť rizoto, muž si rozkázal, ale určite nie, ako ospisuje @Bubaya , nikdy som nepoužila naň zbytky ryže, či mäsa, a nedávam ani žiadny syr.....nie je to síce talianske risoto, či ako sa to volá, ja totiž taliansku kuchyňu veľmi nemusím, ale to "naše" rizoto ano a aj postup, ako ho robím, je iný. Mäso dusím na šťave, klasicky, pridám k nemu ľubovoľnú zeleninu, keď je už skoro mäkké, do šťavy vsypem opláchnutú ryžu, ak je málo tekutiny, doplním, dochutím a dodusím. Myslím ale, že takto to robia viacerí, no viem, že niekto robí ryžu zvlášť a potom ju zmieša s mäsom. Tá mäsová šťava vsiakne do ryže, čím ju dobre ochutí......
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarMiros605 11. septembra 2017 o 23:22

    @Evanaaa (8.9.2017 20:45)

    Pripájam sa, toto už v detstve bolo naše slovenské rizoto. Aj s tou kyslou uhorkou. Veru chutilo. Tak nám pri jedení uši strihali.
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist