Krémová cuketová polievka
Krémová cuketová polievka

Talianska krémová cuketová polievka

siuuu - fotkasiuuu, 21. augusta 2019
Talianska krémová cuketová polievka
Foto: siuuu

Krémovú cuketovú polievku varím podľa receptu Marcela Ihnačáka už pekných pár rokov a je výborná. Túto taliansku verziu som niekde zazrela a musela som Zobraziť celý popisKrémovú cuketovú polievku varím podľa receptu Marcela Ihnačáka už pekných pár rokov a je výborná. Túto taliansku verziu som niekde zazrela a musela som ju vyskúšať, pretože som bola zvedavá na rozdiel v chuti oproti uvedenej klasike. Neverila som, že trocha čerstvej bazalky a parmezán dokážu urobiť takú výbornú chuť. A keďže cuketová sezóna je ešte v plnom prúde, tak receptík posúvam ďalej.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4-5 PL
1 PL posekaný
1 hrsť čerstvá
1 kg čerstvá
3/4 l
50 g strúhaný
0,5 dl (alebo na varenie)




Postup

  1. 1

    Na oleji pár sekúnd opekáme posekaný cesnak a hrsť posekanej bazalky, pridáme očistenú a pokrájanú cuketu, premiešame, zalejeme zeleninovým vývarom a varíme cca 8-10 minút (cuketa musí byť mäkká). Malú časť cukety odoberieme a zvyšok rozmixujeme do hladka.

  2. 2

    Pridame strúhaný parmezán a smotanu, prevaríme a podávame s kúskami odloženej cukety, hoblinami parmezánu a troškou posekanej bazalky alebo petržlenovej vňate.

Diskusia k receptu

haji
Pěkné, chutné, jednoduché - receptík se mi líbí, foto nemá chybu!
drajan
Vyskúšam, dobrá inšpirácia. Ja robím takto - na masle a troche oliv. oleja osmažím cibulu, pridám na kocky cuketu, trochu osmažím, zalejem vývarom, ked zmäkne cuketa, tak rozmixujem, pridám rozpučený cesnak, dochutím ak treba, pridám ešte lyžicu masla... podávam s krutónmi alebo s cuketovými muffinami. Tiež je veľmi chutná , varím ju už celé roky a vždy si na nej pochutíme. Samozrejme na tanieri sa môže prichutiť parmezánom, obyč. tvrdým syrom, či lyžicou kyslej smotany. Všetko záleží od konzumenta, čo má rád.
1x siuuu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia