Talajské pečivo

13juli - fotka13juli, 8. decembra 2010
Talajské pečivo
Foto: 13juli

Tento recept mam od mojej maminy . Ona ho robila dosť často ale ja väčšinou iba na vianoce. Musim robiť dve dávky lebo jedna Zobraziť celý popisTento recept mam od mojej maminy . Ona ho robila dosť často ale ja väčšinou iba na vianoce. Musim robiť dve dávky lebo jedna je nám málo.

10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

280 g
250 g
3 ks
1  PL
POLEVA:
250 g
2 ks
PLNKA:
 alebo nejaky kyselkavy




Postup

  1. 1

    Múku , palmarín, cukor a žltky zmiesime , rozgulame na hrubku 4 mm, vykrajujeme mesiačiky, ktore ukladame na plech s počiacim papierom. Bielky vymiešame s cukrom do peny a malou lyžičkou nanašame trochu na mesiačiky ( nie vela lebo sa to rozteka , ale aj tak su dobre), pečieme na 180 stupnoch do ružova. Po upečeni spájať lekvárom .

Diskusia k receptu

hamana
Výborné , ja pečiem tiež podobné. Mne sa páči ten ANJELíK ktorý je v strede tých koláčikov. Každy rok pridávam pre moje vnúčata a deti do baličkov aj anjelika .Toho roku samozrejme tiež , ale takých pekných som nevidela.
zitar
Ja už teda ozaj neviem, čo na tie Vianoce budem piecť. Tu je toľko skvelých receptov, že tie osvedčené, čo pekávam tradične, asi ostanú v hanbe. Toto pečivko určite vyskúšam.
marianna76
aj ja ukladám, skombinujem s mojim receptom na linecké, z ktorého mi ostávajú bielka. Fajn...
13juli
@marianna76 ale aj tu ti ostavaju bielka do cesta idu žltky. mne ked ostanu bielky dam si ich do mrazaku a ked robim penove pusinky tak ich tam použijem
dorisa
Krásne koláčiky aj s anjelikom, všetko do ružova.
zdezda
Vyskúšam, hoci sa mi zdá málo múky na toľko tuku, no páčia sa mi :-)
zdezda
cesto miešam, hnietim, no na rozvaľkanie nie je, mám ho pocapkané po celej mise už aj napravačke, čo teraz ......asi ho dám na balkón do ztuhnutia, nemám ešte pridať múku?
vecnemlada
super kolaciky, robievam ich pod nazvom MAMPLUSKY, recept mam od mojej starenky, je rovnaky, len nedavam cukor do cesta vobec, iba vanilkovy, ta bielkova poleva je dost sladka, netreba cukor do cesta
vecnemlada
zdezka, s cestom treba robit rychlo a mat vsetko co najchladnejsie, lebo je to velmi krehke cesticko
jeka
ešte som o tom zakusku nepočula,ukladám si ho ,a dakujem za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia