Takmer úplne kokosový koláč fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 15. marca 2016

Takmer úplne preto, že keď som začala chystať suroviny som zistila, že sa mi minul kokosový cukor. Vy dievčatá s použitím kokosového cukru ho Zobraziť celý popisTakmer úplne preto, že keď som začala chystať suroviny som zistila, že sa mi minul kokosový cukor. Vy dievčatá s použitím kokosového cukru ho dovediete do dokonalosti :) Moja myseľ dnes maturuje so synom, tak sa pokúsim zamestnať ruky, snáď to pomôže.

15 minút
príprava
45 minút
na 175 °C

Suroviny

250 g
6 ks
z 5 pomarančov (250 ml)
3 lyžice
150-170 g (melasový alebo kokosový)
1 PL
štipka




Postup

  1. 1

    Vytlačíme šťavu z pomarančov aby sme mali 250 ml, v podstate môžete použiť aj nejaký kvalitný džús.

    Takmer úplne kokosový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vytlačenou šťavou zalejte kokos, premiešajte a nechajte asi pol hodinu postáť. Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky pridáme k pomarančovému kokosu, dosypeme cukor, rozpustený kokosový olej a premiešame. Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme dobre tuhý sneh. Na spodok tortovej formy s priemerom 25,5 cm dáme papier na pečenie. Boky potrieme kokosovým olejom a vysypeme kokosovou múkou.

    Takmer úplne kokosový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyšľahaný sneh opatrne vmiešame do kokosovej hmoty, dáme do vymastenej formy a pečieme v predhriatej rúre na 175 stupňov približne 45 minút, pokiaľ nezačne povrch chytať zlatý nádych a neprekonateľne voňať :) a to bude všetko... inšpirácia dolcevitablog. Kedže som nepoužila žiadnu múku, myslím, že by si mohli pochutiť aj bezlepkový.

    Takmer úplne kokosový koláč (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

denyany
Mne zas maturuje dcéra a som maród, mám nariadený kľud na lôžku a po pravde, som slabá ako mucha, tak len slintám pri tvojej fotke.;-)
radost
ja môžem aj koláč aj synove "toto"...
mne maturuje vnučka..tiež strachom chveje sa mi rúčka..
mládež-ideeeeeš..:-)
kukulienka71
echt kokosový koláčik, musí byť výborný, šťavnatý. Synovi k skúške dospelosti veľa úspechov a tebe pevné nervy! pekné obdobie máte:-)
havino
moja netová suseda, už som piekla makový bez múky, orechový bez múky a Ty mi asi čítaš myšlienkové pochody, alebo som Ti spomínala cez plot? :D
ja aj ked vysávam, myslím na to čo by som upiekla, to tá moja žravosť na sladké, aj celý deň pečiem, ale len v hlave a potom z toho upustím a tabulka horkej to istí a ma tak napadlo, taký echt kokosový bez múky, ako by som ho...ani som taký nevidela, ani nečula a ni ju... :-) Ty žena činu, ked máš nerv ho tu pridáš. toto upečiem už určite, nie ako ten mascarponový čokoládový som slubovala a furt nie je komu, ale tento, aj ked sama sebe, ako Ty dnes, ja kokos môžem. Neboj, mládenec nesklame, všetko dobré bude, mám za sebou s dvoma synmi a dnes naraz maturovali kvázy budúce nevesty :-) držím silno palce, dobre bude, musí byť
tiginko
cha, a to ako si vedela, že práve hľadám podobný recept? Ideme s dcérou trošku do sveta na jarné cyklopotulky , ona na rozdiel od nás nebude jesť čo sa po ceste naskytne. Takže chlieb bez pšenice si napečie sama a ja jej upečiem práve tvoj kokosák. A dokonca na kompletku, aj s kokosovým cukrom. Dám vedieť, ako to dopadlo. A verím, že s tvojím synom dobre, tak nebudem rušiť pri oslavách :-)
zuzanka1367
@denyany ,@ivet47 ,@monzet ,@monty468 @kukulienka71 ,@cesminka ďakujem dievčatá, @radost ,@afataga TOTO je úplne bezchybné :) a za tým kúsok kokosáku, to by šlo:) @susedka moja netová ako dobre, že máš podobné myšlienky, môj manžel sa mi rehoce, že možno sa to dá ešte lliečiť, ja tiež stále špekulujem :) @tiginko vy ste už zahájili cyklo sezonu? Ja som bola raz, keď náhodou nepršala a to fúkalo, že som bola stuhnutá ako dobre uvarená huspenina :) koláč je jedlý aj na druhý deň, je vlhký, dúfam, že popchutí, pekný výlet, ďakujem Vám.
tiginko
@zuzanka zahajovať cyklosezónu budeme v teplejších krajoch, u nás je veru ešte brrr. A tam u vás to musí byť ešte horšie. Tu sa dá zatiaľ chodiť akurát tak na medvedí cesnak :-)
mariamka
@Zuzanka :) ja tiez rada zahanam stres varenim,, pecenim obcas, lebo to nema kto jest,, uplne zdielam tvoje napatie, to je pre nas mamy typicke, maturant bol urcite vo vacsej pohode :) kokos s kokosom a este na druhu???!! kokosove orgie! viem si predstavit tu vonu, chut... pekne to mas a vies to aj pekne nafotit, kazdy detail je dolezity, ked uz sme v teme, aktualne maturuje synova priatelka, tiez som mala take mensie nervy :)
danda3
Super, mám doma všetko, už len čakať, kto sa doma objaví, aby som mohla upiecť. Synovi želám, nech zvládne maturitu aj písomnú aj ústnu ľavou zadnou.♥
havino
@Zuzi som tu, otváraj bránu, výborný, výborný, ohromná kombinácia, kukaj, aký vysoký vo forme 27 cm a bez múky, no len nebohá piľná, to ako ja, som ho chcela vyklopiť a mať akože nižšiu bábovku, no len ja ho nemohla ani vybrať z formy, prilepil sa mi, neviem či tým kokosom, asi. Tak aj preto nie je úhľadne pokrájaný, ale ako vidíš, na podnose je už len polovica z neho, tak že chutil prevelice. Viem si predstaviť aj kúsky čokolády v ceste, alebo aj pofrkať ho. Vdaka za recept.


zuzanka1367
Jéj aký darček po ránu, ďakujem za krásnu odozvu aj s bonusom v podobe fotky, už ideš ? Varím kávu :)
havino
@Zuzi , musím to tu napísať, tento koláč je moja srdcovka už, mladí so sebou v nedeľu nechceli, ved posilovka a pod. a ako dobre urobili :-) , mne zostal na pochutnanie na druhý, aj tretí deň, no poviem Ti, na druhý deň neskutočná chuť, presiaknutý chuťami, kokos, pomaranče, šťavnatý, kto má rád kokos, neoľutuje ho upiecť a bez zábran si pomaškrtiť, bude u mňa častejšie na tácni si myslím

@kimlo :-) vravíš, ako moja budúca nevesta, zbadala barančekov a na tohto, že jej, aký pekný geri :-) no a geri je maltezák na mojej profilovke, no čo narobím, talent nie som, som ich piekla po 20 rokoch asi :-)
zuzanka1367
Ja som si tiež na ňom viac pochutnala po odležaní, bolo dobre cítiť chuť pomarančov. Si veľmi srdečný človek,ďakujem Ti za stretnutie s človečinou, je vzácna.
janger
Aky krasny oranzovy kolacik! Skoda, @zuzanka , ze mi to skor nenapadlo, mohla som so spravit na zajtra. My tu mame zajtra sviatok, Den krala, takze vsetko na oranzovu temu... Ale uz som kupila oranzove kremese. Tvoj kolacik si odkladam pre prilezitost. Kokosove mame moc radi. A syn ako? Dobre zmaturoval?
zuzanka1367
@janger zdravím Ťa s pôvodným avatarom :) budem rada ak odskúšaš, snáď ešte príde nejaký oranžový sviatok... syna ešte čakajú ústne maturity a skúšky na vysokú, takže ešte si budem veľa koláčov vypekať :)
janger
@zuzanka , konecne sme odcarovane ☺. Budem drzat palce synovi a ty sa pekne ukludnuj so sladkym ☺...Ja uz mam ten cas skusok a studii mojich deti za sebou. Ale pricina na ukludnenie so sladkym sa lahko najde ;-).
frezia
Robis nadherne fotky a tvoj kolac upeciem hned, ako zjeme ten, co som urobila dnes.
tiginko
@zuzanka tvoj koláč síce nebol nakoniec na cyklo výlete v Španielsku, lebo sme usúdili, že jeho konzistencia nebude zvládať náročnú cestu. Ale nezabudla som na neho, dokonca včera bol upečený na záhradu s brezovým cukrom a dnes mal repete s kokosovým - ten mal tú česť byť aj odfotený. Samozrejme vďaka kokosáku je trochu tmavší, ten včerajší bol krásne žltý. Ale ten bol na nás veeeľmi sladký, takže dnes kokosového išlo len 100g. A po obidva razy aj s kúskami čokolády - vrele odporúčam. Chuťou pripomína voľakedajšie kokosové kmene. Vďaka za recept, zapisuje sa do obľúbených


zuzanka1367
@tiginko , niet väčšie potešenie ( samozrejme tu na Vareche ) ako takáto super spätná väzba. Španielsku cykloturistiku tíško závidím, pridaj nejaké foto. Potešila si ma, dík....
zuzanka1367
Veľmi ma teší, že Vám chutilo a tak našiel recept uplatnenie aj po druhý krát, ďakujem za pekné foto, vždy poteši, pekný večer milá @frezia.
1x frezia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia