Tak trochu netradičné vanilkové rožteky (fotorecept)
Autor receptu: paploska
Veľmi krehké a jemné rožteky. Upečte si ich z dvojitej dávky, pretože tá prvá sa rýchlo
minie :-)
100 porcií |
40 minút príprava |
7 minút na 190 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Ja mávam ghee v chladničke (viem, že nemusí byť), takže ho nechávam 20 minúť pri izbovej teplote zmäknúť.
- Všetky suroviny dôkladne vymiesim do pevného cesta. Najprv budete mať pocit, že z toho nič nebude:-), ale chce to len čas a vznikne pekný bochník. Bochník nechám 20-30 minút v chladničke. Ak ho tam necháte dlhšie, budete ho musieť rozdeliť na menšie časti, aby sa oteplilo a dalo sa s ním pracovať.
- Z cesta formujem malé rožteky. Pozor však na ich veľkosť, veľmi tenké budú krehké a budú sa lámať. Pečiem ich v dobre vyhriatej rúre a pri 190 st. len pár minút. Nerobte radšej nič iné, mne sa dnes prvý plech spálil. Ešte mierne teplé rožky obaľujem vo vanilkovom cukre (nie vanilíne!) Z tých čo sa polámali som spravila pridaním rumu, hrozienok a 70% čokolády malé guličky.