Tajomstvo ostrokyslej-čínskej pikantnej polievky (fotorecept)
Autor receptu: zuzankavarecha
táto polievočka by bola presne to, čo by som si za posledné € kúpila :) už roky je mojou
obľúbenou a nedokážem sa jej prejesť..
len nedávno som objavila pastu na prípravu ostrokyslej a na jej zadnej strane je návod. trošku som
ho podľa môjho gusta pozmenila a výsledok posúďte sami :)
A čo ešte poteší: krátky čas prípravy :)
6 porcií |
15 minút príprava |
100 minút tepelná úprava |
Postup
- 3 PL oleja zahrejeme a krátko popražíme na ňom kuracie prsia nakrájané na drobné kocky
- Ingrediencie, ktoré urýchľujú postup prípravy :)
- v teplej vode rozpustíme a rozmiešame bujóny, pastu, pridáme sójovú omáčku, soľ a nalejeme do hrnca
- Pridáme nadrobno rozmixovanú čínsku zeleninovú zmes (mixovanie ide ľahšie, keď k zelenine pridáte kus vody :) a dolejeme do hrnca vodu. Varíme cca hodinu a pol na miernom ohni
- 13Pl Majzeny a vody rozmiešame, pridáme do polievky a necháme prevrieť (zhustne)
- Rozšľahané vajíčka prelejeme do polievky cez jemné sitko, premiešame, odstavíme.
- Môžeme dochutiť pážitkou, bielym tofu nakrájaným na kocky, prípadne ešte soľou, sójovou omáčkou, sambal ölekom (čili pasta) a octom podľa chuťových pohárikov ;)
Dobrú chuť!