Tajný celiatický recept na karamelové burizóny (fotorecept)
Autor receptu: andy54
Podľa nás sa veľmi podobajú tým z obchodu. Jednoducho mňam.
10 porcií |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Prichystáme suroviny.
- Cukor nasypeme do hrnca. Na strednom ohni ho necháme za stáleho miešania skaramelizovať.
- Potom pridáme CERU a necháme rozpustiť. Pozor, roztopená CERA sa s cukrom nezmieša.
- Pridáme salko.
- Zamiešame. Zmes začne silno bublať.
- Miešame stále, kým zmes nevybuble a nevznikne nám jemná karamelová hmota.
- Nasypeme prvé balenie burizónov a rozmiešame, potom druhé a znova rozmiešame. Nakoniec pridáme tretie balenie.
- Takýmto postupom nám burizóny nebudú vypadávať z hrnca.
- Hotovú zmes vysypeme na tácku a vytvarujeme bochník, alebo iný tvar podľa chuti. Zmes chladne pomaly, preto máme dosť času na tvarovanie.
- Vychladnuté nakrájame na krajce. Keď chceme urobiť radosť deťom, formičkami vykrojíme rôzne tvary. Dobrú chuť.