Tajný celiatický recept na karamelové burizóny (fotorecept)

Autor receptu: andy54

Podľa nás sa veľmi podobajú tým z obchodu. Jednoducho mňam.

10
porcií
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prichystáme suroviny.
  2. Cukor nasypeme do hrnca. Na strednom ohni ho necháme za stáleho miešania skaramelizovať.
  3. Potom pridáme CERU a necháme rozpustiť. Pozor, roztopená CERA sa s cukrom nezmieša.
  4. Pridáme salko.
  5. Zamiešame. Zmes začne silno bublať.
  6. Miešame stále, kým zmes nevybuble a nevznikne nám jemná karamelová hmota.
  7. Nasypeme prvé balenie burizónov a rozmiešame, potom druhé a znova rozmiešame. Nakoniec pridáme tretie balenie.
  8. Takýmto postupom nám burizóny nebudú vypadávať z hrnca.
  9. Hotovú zmes vysypeme na tácku a vytvarujeme bochník, alebo iný tvar podľa chuti. Zmes chladne pomaly, preto máme dosť času na tvarovanie.
  10. Vychladnuté nakrájame na krajce. Keď chceme urobiť radosť deťom, formičkami vykrojíme rôzne tvary. Dobrú chuť.