Taglioliny al nero di seppia s kalmárom (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Rýchly obed

2
porcie
20 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kalmáre som umyla
  2. Z tela som vytiahla vnútormosti a preisvitnú kosť, vytiahnutú časť som rozrezala na 3 časti, vľavo vidno vnútornosti, v strede časť s očami, vpravo chápadlá, vnútornosti a oči som vyhodila
  3. Z kalmárov som stiahla kožu, išlo to dosť ťažko
  4. Pokrájala som ho na kolieska hrubé cca 12 mm
  5. Do osolenej vody som dala variť cestoviny a teraz to už pôjde veľmi rýchlo: na panvicu som dala maslo s medvedím cesnakom a na ňom som asi 30 sek. orestovala cesnak, fotiť som nestíhala
  6. Pridala som kalmáre a opekala som ich asi minútu, obracala som ich pinzetou, pridala som citr. šťavu a chilli
  7. Rýchlo som premiešala, pridala som vňať a trochu vody z cestovín
  8. Za pár sekúnd som osolila, pridala som uvarené cestoviny a snažila som sa naložiť na taniere, hotové som ešte posypala vňaťou a pokropila olivovým olejom
  9. Asi posledný pozdrav zo záhrady