Taglioliny al nero di seppia s kalmárom (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Rýchly obed
2 porcie |
20 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup- Kalmáre som umyla
- Z tela som vytiahla vnútormosti a preisvitnú kosť, vytiahnutú časť som rozrezala na 3 časti, vľavo vidno vnútornosti, v strede časť s očami, vpravo chápadlá, vnútornosti a oči som vyhodila
- Z kalmárov som stiahla kožu, išlo to dosť ťažko
- Pokrájala som ho na kolieska hrubé cca 12 mm
- Do osolenej vody som dala variť cestoviny a teraz to už pôjde veľmi rýchlo: na panvicu som dala maslo s medvedím cesnakom a na ňom som asi 30 sek. orestovala cesnak, fotiť som nestíhala
- Pridala som kalmáre a opekala som ich asi minútu, obracala som ich pinzetou, pridala som citr. šťavu a chilli
- Rýchlo som premiešala, pridala som vňať a trochu vody z cestovín
- Za pár sekúnd som osolila, pridala som uvarené cestoviny a snažila som sa naložiť na taniere, hotové som ešte posypala vňaťou a pokropila olivovým olejom
- Asi posledný pozdrav zo záhrady
|