Cestoviny s paradajkami
Cestoviny s paradajkami

Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou fotorecept

Ján Dudáš
sous-chef z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 31. mája 2019
Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

500 g
50 ml
500 g čerstvé
200 g
20 g
50 g
20 g
10 g
5 g
20 g čerstvá
50 g
100 g
5 g




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme cukrom, soľou a korením.

    Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tagliolini varíme vo vriacej vode asi dve minúty. Cestoviny scedíme a pokvapkáme bazalkovým olejom.

    Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na tanier dáme paradajkové ragú, cestoviny a dozdobíme syrom, kaparami a lyofilizovaným pestom. (Pozn.: Lyofilizácia je spôsob konzervovania potravín pomocou sušenia výmrazom. Je to prastará metóda, ktorú používali ešte starí Inkovia, dnes sa využíva na predĺženie trvanlivosti potravín.)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia