Tagliatelle so špenátom, mascarpone a parmezánom

Autor receptu: sjuz

V tomto teple mám často chuť na ľahké cestoviny. Špenátové listy som mala zmrazené, takže príprava bola jednoduchá a rýchla. Jednoducho MŇAM.

Postup

  1. V osolenej vode uvaríme tagliatelle. Medzitým si na panvici rozpustíme maslo, olivový olej, pridáme cesnak nakrájaný na drobno. Keď sa maslo roztopí a cesnak prehreje, pridáme natrúhaný muškátový oriešok - podľa chuti.
  2. Pridáme pokrájaný listový špenát, podusíme cca 5 minút. Neprikrývame, musí sa vypariť voda zo špenátu. Potom osolíme, okoreníme, prilejeme smotanu. Pridáme mascarpone a trošku vody z cestovín - cca 2 PL. Premiešame a ešte minútku slabo povaríme.
  3. Tagliatelle zmiešame s omáčkou, posypeme parmezánom a podávame. najlepšie s pohárom kvalitného bieleho :)