Tagliatelle s paradajkovou omáčkou, olivami a kaparami
Autor receptu: elixir
Časom prichádzam na chuť surovinám, ktoré by som predtým nezjedla, ako sú olivy, kapary a chilli. Cez víkend sme zašli do talianskej reštaurácie a objednala som si jedlo, ktoré časť z nich obsahovalo. Chutilo mi a tak toto je pokus o jeho imitáciu, volalo sa Tagliatelle della Chef (Šéfkuchárove tagliatelle).
2 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Cestoviny tagliatelle uvaríme podľa návodu na obale, prípadne domáce podľa zvyku.
- Na panvicu dáme olej a zľahka na ňom opražíme paradajky cherry. Vyberieme ich, do panvice dáme paradajkový pretlak a smotanu, zamiešame. Pridáme korenia a soľ, nakoniec strúhaný parmezán a dobre prehrejeme, trošku zredukujeme ak treba.
- Uvarené tagliatelle dáme do panvice a premiešame s omáčkou. Potom pridáme kapary, olivy a opražené paradajky cherry, premiešame, na krátko prikryjeme a už odložené z plameňa necháme prehriať.
- Následne cestoviny dáme na tanier, dozdobíme sušenými paradajkami, rukolou a hoblinkami parmezánu.