Tagliatelle s krémovou kešu omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu. Pripravíme si ostatné suroviny.
  2. Kešu oriešky dáme do mixéra a rozmixujeme na veľmi jemno. Vodu privedieme k varu a postupne pridávame ku kešu. Stále mixujeme (cca 5 minút).
  3. Ku kešu omáčke pridáme cesnak,
  4. lahôdkové droždie,
  5. olivový olej,
  6. citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie.
  7. Kým sa cestoviny varia a omáčka mixuje očistíme a nakrájame si šampiňóny. Na malom množstve olivového oleja ich spolu s trochou tymiánu v panvici opekáme do mäkka.
  8. Na záver prilejeme kešu omáčku, krátko povaríme (podľa hustoty), prípadne dochutíme.
  9. Do panvice s omáčkou pridáme cestoviny a premiešame. Ihneď servírujeme.