« Naspäť na tento recept

Tabbouleh s karfiolom (fotorecept) verzia na vytlačenie

S pojmom a s rcp tabbouleh (tabúle) som sa stretol už dávno v TV pri programoch o varení. Ale pre vlastnú „tvorbu“ som sa rozhodol, až keď som minulý týždeň v obchode uvidel karfiolovú „ryžu“. Milovníci bylinek, si prídu na svoje. Na tri-štyri porcie potrebujete veľkú viazanicu petržlenovej vňate a menšiu mäty, ktorej tri druhy pestujem. Ak nebude karfiolova „ryža“, na veľkých „slzách“ postrúham jeho ½ hlávku. Chutný rcp, možno aj „do plaviek“, použiteľný ako hlavné jedlo, predjedlo, či príloha.

Autor receptu: sracz

Postup receptu

… nuž toto je vstupná zostava ingrediencií, ale pri budúcom „mixe“ pridám aj pokrájané lístočky koriandra (cilantro), lebo obaja máme radi je jeho „tajomnú“ vôňu a chuť
Tabbouleh s karfiolom (fotorecept) - obrázok 1

časovo najnáročnejšie je umytie, očistenie, „odhalúzkovanie“ a pokrájanie byliniek i červenej cibule,
Tabbouleh s karfiolom (fotorecept) - obrázok 2

ktorú pridáme do zmiešovacej veľkej misy, podobne ako odstránenie „jadrinca“ z tzv. anglickej uhorky, jej následné pokrájanie na drobné kúsky,
Tabbouleh s karfiolom (fotorecept) - obrázok 3

po ktorej nasledujú, taktiež bez dužiny, Roma paradajky,
Tabbouleh s karfiolom (fotorecept) - obrázok 4

nuž napokon aj pokrájané lístočky mäty pomarančovej, pretože mi práve tento druh rastie pod oknom vo veľkom kvetináči
Tabbouleh s karfiolom (fotorecept) - obrázok 5

medzitým mi moja šikovná a hlavne krajšia pomocníčka pripravila zálievku z ingrediencií, ktoré vidíte na obr. č. 6 (citrónová šťava je už v odmerke s extrapanenským olivovým olejom, ktorý odporúčam aj Vám, lebo „tabbouleh” sa nebude tepelne upravovať); samozrejme, množstvo pochutín si zvoľte, prosím, podľa predstáv Vašeho jazyka!
Tabbouleh s karfiolom (fotorecept) - obrázok 6

vymiešannou zálievkou som polial povrch šalátu, jemne a nežne premiešal dvomi drevenými vareškami a potom už
Tabbouleh s karfiolom (fotorecept) - obrázok 7

hotovo!
Tabbouleh s karfiolom (fotorecept) - obrázok 8

takto vyzerá, ozdobený vrcholcovými lístkami mäty, ako hlavné jedlo, alebo predjedlo, ale keď ho použijete v bársktorej dobe medzi zobudením sa do nového dňa a opätovným úsnutím na nasledujúcu noc, nič sa nestane! ... teda, aspoň podľa mojej mienky!
Tabbouleh s karfiolom (fotorecept) - obrázok 9

nuž a takto, ako príloha k pečenému kurčaciemu stehnu, podľa objednávky mojej švárnej pomocníčky! Dobrú chuť aj Vám, ak sa pridáte k davu, bažiacemu po „šlang” línii. Vo väčšine rcp som však takúto kombináciu byliniek a zeleniny, videl s cestovinami rôzneho druhu, ale bez nich je žiadaný zoštíhľujúci efekt lepší, väčší a hlavne výraznejší!
Tabbouleh s karfiolom (fotorecept) - obrázok 10

takto, v spoločnosti rozmarínu, rastie moja mäta pomarančová, pod stenou vidíte dvojkrík bazaličky voňavej, bez ktorej si konzumáciu čerstvým paradajok a jedál s nimi už nedokážem ani predstaviť. V tunajších klimatických podmienkach aj tieto bylinky rastú bez problémov 12 mesiacov v roku!
Tabbouleh s karfiolom (fotorecept) - obrázok 11

… stromy sa nevzdávajú a niektoré žijú aj ležiac, tak ako naša palma pred vchodom!
Tabbouleh s karfiolom (fotorecept) - obrázok 12

Suroviny




6-8
porcií
30-45
minút
príprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist