Syrové štvorčeky s hruškou z lístkového cesta

Autor receptu: babbu

Hrušky s plesňovým syrom? Neverila som, ale je to úžasná pochúťka ...

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Zohrejeme si trúbu na 200 stupňov. Rozdelíme cesto na dve časti - väčšiu a menšiu. Väčší diel rozvaľkáme do obdĺžnikovej placky a tú rozkrájame na štvorce, ktoré potrieme rozšľahaným vajcom. Z druhého cesta vykrajujeme prúžky rovnako dlhé ako sú strany štvorca. Prúžky nalepíme na okraj každej strany štvorca a všetky potrieme vajcom.
  2. Vložíme štvorčeky do trúby a pečieme ich asi 10 minúť. Medzitým si zohrejeme na panvici maslo a osmažíme na ňom na plátky nakrájanú cibuľu, až kým nezíska zlatú farbu.
  3. Rozpučený modrý syr ( zlatá niva alebo gorgonzola ) rozmiešame so šľahačkou dohladka. Nakoniec vmiešame na plátky pokrájané hrušky a osmaženú cibuľku.
  4. Poloupečené štvorčeky naplníme syrovou zmesou a dáme ešte na asi 5 minúť zapiecť. Po vybratí z trúby necháme ochladnúť a ihneď podávame.