Syrové pagáčiky (fotorecept)
Autor receptu: cesminaz
Veľmi jednoduché, rýchle a veľmi
chutné pagáčiky ;-P Robím ich už roky...
160 ks porcií |
15 minút na 190 °C |
Postup
- V jednej miske si najprv lyzicou premiesame muku, sol a PDP (kypriaci prasok). Moj PDP ma 1balicek 15 g, takze som dala 30 g dokopy :-) Po premiesani rozmrvime do muky turecky syr a este ho dobre v muke premiesame. Pridame dobre zmäknuty, az dopoly rozpusteny vami osvedceny margarin. Nepouzivam na to jeden "urcity" margarin :-), takze volbu necham na kazdom :-) Cele dobre premackame a podla potreby pridame trochu mlieka, aby sa cesto dobre pospajalo. Ja som pridala 1dcl mlieka. Cesto ma byt polotuhe.
- Cesto ihned z misky vyberieme na pomucenu dosku, na ktorej ho este trochu prehnetieme. Cesto pomocou muky vyvalkame na hrubku 1cm a vykrajujeme male pagaciky. Ja som robila priemer 3cm. Pagaciky ukladame na plech s papierom, natrieme ich vyslahanym vajcom a posypeme semienkami .Ja som davala celu rascu a cernuchu - ciernu rascu. Pagaciky dame piect do rury, ktoru sme si uz dopredu rozohriali na 190 °C na 15 minut. Vyslo mi cca 160 ks.
- Treba si ich fakt sledovat, oni maju byt len slabo upecene, v ziadnom pripade nie do tmava, inak ich budete mat suche a tvrde. Treba pozerat aj spodok, ked je uz svetlohnedy a aj vrch pagacikov chytil farbu, tak ich treba vybrat. Tymto pagacikom naozaj vela netreba, len sa nafuknu, chytia farbu a uz aj von :-)) Tych 15 minut by im malo uplne stacit :-)
- Pagaciky su naozaj vyborne. Su velmi chutne cerstve ,ale su fantasticke najmä na druhy den a zostanu take vynikajuce aj tyzden ;-P Takze sa hodia na oslavy, vylety atd., kde sa vypeka a chysta uz dopredu :-) Skladujte ich bud v umelej doze alebo v igelitovom sacku.
Dobru chut ;-P
- Takto vyzera kravsky turecky syr, ktory sa da rozmrvit. Ja som dala 2 taketo kolieska, to je cca 360-400 g,to zalezi od hrubky kolieska.