Syrové pagáčiky (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Veľmi jednoduché, rýchle a veľmi chutné pagáčiky ;-P Robím ich už roky...

160 ks
porcií
15 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. V jednej miske si najprv lyzicou premiesame muku, sol a PDP (kypriaci prasok). Moj PDP ma 1balicek 15 g, takze som dala 30 g dokopy :-) Po premiesani rozmrvime do muky turecky syr a este ho dobre v muke premiesame. Pridame dobre zmäknuty, az dopoly rozpusteny vami osvedceny margarin. Nepouzivam na to jeden "urcity" margarin :-), takze volbu necham na kazdom :-) Cele dobre premackame a podla potreby pridame trochu mlieka, aby sa cesto dobre pospajalo. Ja som pridala 1dcl mlieka. Cesto ma byt polotuhe.
  2. Cesto ihned z misky vyberieme na pomucenu dosku, na ktorej ho este trochu prehnetieme. Cesto pomocou muky vyvalkame na hrubku 1cm a vykrajujeme male pagaciky. Ja som robila priemer 3cm. Pagaciky ukladame na plech s papierom, natrieme ich vyslahanym vajcom a posypeme semienkami .Ja som davala celu rascu a cernuchu - ciernu rascu. Pagaciky dame piect do rury, ktoru sme si uz dopredu rozohriali na 190 °C na 15 minut. Vyslo mi cca 160 ks.
  3. Treba si ich fakt sledovat, oni maju byt len slabo upecene, v ziadnom pripade nie do tmava, inak ich budete mat suche a tvrde. Treba pozerat aj spodok, ked je uz svetlohnedy a aj vrch pagacikov chytil farbu, tak ich treba vybrat. Tymto pagacikom naozaj vela netreba, len sa nafuknu, chytia farbu a uz aj von :-)) Tych 15 minut by im malo uplne stacit :-)
  4. Pagaciky su naozaj vyborne. Su velmi chutne cerstve ,ale su fantasticke najmä na druhy den a zostanu take vynikajuce aj tyzden ;-P Takze sa hodia na oslavy, vylety atd., kde sa vypeka a chysta uz dopredu :-) Skladujte ich bud v umelej doze alebo v igelitovom sacku. Dobru chut ;-P
  5. Takto vyzera kravsky turecky syr, ktory sa da rozmrvit. Ja som dala 2 taketo kolieska, to je cca 360-400 g,to zalezi od hrubky kolieska.