Syrové oblátky

mmusska - bez fotkymmusska, 12. júna 2012
Syrové oblátky
Foto: mmusska

Originál je zo stránok http://www.brydova.cz/recepty/vychytavky/712-syrove-susenky-. Chutí nielen nášmu trojročnému Maťkovi, ale aj ostatným v rodine čo lepok možu. Jediná nevýhoda, bezlepková varianta sušienok mi Zobraziť celý popisOriginál je zo stránok http://www.brydova.cz/recepty/vychytavky/712-syrove-susenky-. Chutí nielen nášmu trojročnému Maťkovi, ale aj ostatným v rodine čo lepok možu. Jediná nevýhoda, bezlepková varianta sušienok mi príde lámavejšia (vačšina sa zlomila na dve polovice).

10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

120 g
100 g
50 g
125 g (Hera)
125 ml
100 g
1
1/2 čajovej lyžičky
1/2 čajovej lyžičky
1/2 čajovej lyžičky




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny zmiešame, tuk pridáme zmäknutý, nie rozpustený. Čo sa týka ryžovej múky, ak použijete polohrubú a nie hladkú, stačí aj 50g a navýšiť Promix Uni. Nám "drsnejšia" chuť polohrubej ryžovej nevadí, preto dávam 100g.

  2. 2

    Originál uvádza menšie guločky, ja tvarujem asi 3 cm v priemere a do stroja dávam po jednej.

  3. 3

    Pred prvou oblátkou stroj vymastíme tukom. Ja pečiem s termostatom nastaveným na 3,5 do doby než sa rozsvieti zelená kontrolka a ešte napočítam do desať :-).

Diskusia k receptu

martamm
Mmusska, stroj na oplátky máme, tak Tvoj recept vyskúšam. Tie ryžové múky kupuješ v racio výžive?
mmusska
Ryžovú múku mám najčastejšie z mlyna "Češkův mlýn" (tá je práve taká polohrubá až hrubá, ale je najlacnejšia), občas kupujem v českom Kauflande či Jednote od firmy Schneekoppe (tá je skoro hladká) a používám aj od firmy Natural hladkú, prípadne polohrubú (majú zdravé výživy aspoň tu v ČR).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia