Syr v cuketovom lievanci alebo: ako sa syr spriatelil s cuketou (fotorecept)

Autor receptu: stefanm

V tejto práci sa pán syr „skorozaľúbil“ do slečny cuketky.Nakoniec z toho vzniklo nečakané priateľstvo.Vážme si priateľov.Obohacujú nás o city.Určite je aj tu,medzi varecháčmi veľa nečakaných priateľstiev ktoré vznikli z pocitov.Väčšinou z pocitu hladu!:)Boli sme hladný,vyhľadali sme si recept ktorý sa nám páčil,zrealizovali ho,autora sme pochválili,ten pochválil nás,že sme ho pochválili a vzniklo priateľstvo ktoré, možno,prerástlo až do stavu...ale ten vám prezradím až v gastrovideoklipe !!!

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Jedná sa vlastne o "fúziu" (splynutie,zlúčenie) dvoch tradičných jedál , cuketových lievancov a vyprážaného syra , do jedného celku , čím vzniká prekvapujúca , nečakane harmonická chuť ktorá mení charakter týchto jedál , keď sú pripravované samostatne . Z vajec , mlieka , múky a sódy bikarbóny , cukru , soli a mlieka si pripravíme jemné lievancové cesto do ktorého pridáme ...
  2. ... postrúhanu cuketku a cibuľu .
  3. Cesto necháme aspoň pol hodinky postáť , kým sa nám na ňom nerobia drobné bublinky .
  4. Na rozpálený olej rozložíme lyžicu lievancovej hmoty , na to položíme v múke obalený plátok syra a prekryjeme druhou lyžicou lievancovej hmoty .
  5. Dochrumkava vypražíme , na papierovej kuchynskej utierke necháme osušiť tuk a podávame .
  6. Ako prílohu som zvolil varené zemiaky mastené roztopenym maslom s jarnou cibuľkou , tatársku omáčku , cviklový šalát s chrenom a pivo . Poznámka : ...doporučujem si tento recept uložiť do KK (kuchárskej knihy)!!!Ak bude na budúci rok "jar" , zíde sa vám . :)