Syr v cuketovom lievanci alebo: ako sa syr spriatelil s cuketou (fotorecept)
Autor receptu: stefanm
V tejto práci sa pán syr „skorozaľúbil“ do slečny cuketky.Nakoniec z toho vzniklo nečakané priateľstvo.Vážme si priateľov.Obohacujú nás o city.Určite je aj tu,medzi varecháčmi veľa nečakaných priateľstiev ktoré vznikli z pocitov.Väčšinou z pocitu hladu!:)Boli sme hladný,vyhľadali sme si recept ktorý sa nám páčil,zrealizovali ho,autora sme pochválili,ten pochválil nás,že sme ho pochválili a vzniklo priateľstvo ktoré, možno,prerástlo až do stavu...ale ten vám prezradím až v gastrovideoklipe !!!
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Jedná sa vlastne o "fúziu" (splynutie,zlúčenie) dvoch tradičných jedál , cuketových lievancov a vyprážaného syra , do jedného celku , čím vzniká prekvapujúca , nečakane harmonická chuť ktorá mení charakter týchto jedál , keď sú pripravované samostatne .
Z vajec , mlieka , múky a sódy bikarbóny , cukru , soli a mlieka si pripravíme jemné lievancové cesto do ktorého pridáme ...
- ... postrúhanu cuketku a cibuľu .
- Cesto necháme aspoň pol hodinky postáť , kým sa nám na ňom nerobia drobné bublinky .
- Na rozpálený olej rozložíme lyžicu lievancovej hmoty , na to položíme v múke obalený plátok syra a prekryjeme druhou lyžicou lievancovej hmoty .
- Dochrumkava vypražíme , na papierovej kuchynskej utierke necháme osušiť tuk a podávame .
- Ako prílohu som zvolil varené zemiaky mastené roztopenym maslom s jarnou cibuľkou , tatársku omáčku , cviklový šalát s chrenom a pivo .
Poznámka : ...doporučujem si tento recept uložiť do KK (kuchárskej knihy)!!!Ak bude na budúci rok "jar" , zíde sa vám . :)