Marhuľový koláč

Sypaný pudingový koláč s marhuľami (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Ešte jeden malý chutný sypaný a rýchly koláč s čerstvými marhuľami.

Suroviny

Postup

  1. Piekla som v srdcovej forme 21 cm, ale môžete v inej forme podľa vlastného výberu.
  2. Všetky sypké suroviny na cesto – múku, prášok do pečiva, štipku soli, cukry a mleté orechy – premiešam. Do tejto sypkej zmesi pridám vajce a studené maslo. Spracujem ručne na posýpku. Z toho asi ¼ si odložím bokom na posypanie vrchu koláča. Je na vás, koľko si necháte. Ostatné drobivé cesto nasypem do formy, dno ktorej som vyložila papierom na pečenie.
  3. Vylejem naň teplý - nevychladený uvarený vanilkový puding (z mlieka, pudingu v prášku a cukru).
  4. Do pudingu rozložím polovice marhúľ a trochu pritlačím.
  5. Vrch posypem odloženou posýpkou.
  6. Pečiem vo vyhriatej rúre na 180-190 stupňoch 30 minút. Riaďte sa podľa svojej rúry.
  7. Upečený koláč nechávam v chlade do ďalšieho dňa. Potom nakrájam a môžeme si pochutnať.