Svieži zemiakový šalát s mladými listami hrozna a púpavy (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Zemiakový šalát plný jarných vitamínov ;-)

Suroviny

Postup

  1. Najprv si uvaríme v šupe 5 väčších zemiakov,necháme vychladnúť a potom očistíme..
  2. Zo záhrady si donesieme mladé listy hrozna a púpavy..
  3. Z hroznových listov zobereme dole stopku a potom ich nakrájame spolu s pupavovými listami na menšie kúsky..
  4. Teraz si pripravíme nálev.Treba spraviť obyčajný sladkokyslý nálev,presne ako na zemiakovo-cibulový šalát.Ja som dala citron a med,podľa našej chuti.Niekto dáva cukor a ocot,takže nechám na vás s čím si nálev spravíte.Hlavne aby bol sladkokyslý,no viac kyslý než sladký.A sol pravdaže tiež,musí to byť slanšie,lebo zemiaky ešte popiju dost soli.Ja som dala 1kl soli.Nakrájala cibulu na menšie tenké štvrťmesiačiky a dala do nálevu..
  5. ...pridáme nakrájané listy,premiešame a necháme 30 minut postáť.
  6. Kým čakáme,si pokrájame zemiaky na polmesiačiky :-) a potom ich zalejeme nálevom,ktorý sme si pripravili..
  7. Opatrne premiešame,ak treba dosolíme,dosladíme,dokyslíme...;-)) Dáme pár lyžíc oleja a necháme pred podávaním,aspoň 30 minut postáť,aby sa tie chute pospájali..
  8. Pred podávaním ešte ochutnáme,či netreba dochutit,lebo zemiaky mohli popit sol atd. Podávame tak isto,ako aj iný zemiakový šalát ;-) Chuťovo je výborný,nieje vôbec horký od listov,nebojte sa! Kto chce,si môže doňho nakrájať aj trocha čerstvej mäty. Dobrú chuť ;-D